6 opvallende bewegers kenmerken collectie nieuwe Borculo CDI Veulenveiling

Veulenveiling Borculo heeft door de jaren heen vele opvallende dressuurveulens onder de hamer weten te brengen. Deze reputatie zal worden hoog gehouden op de eerste editie van de Borculo CDI Veulenveiling, zaterdagavond 6 juli tijdens het Dressuurgala op Outdoor Gelderland. De selectiecommissie dressuur, bestaande uit Linda van Doorn en Peter Wetzelaer, heeft namelijk zes opvallend bewegende veulens bijeen weten te brengen, die hun potentie niet van vreemden hebben. Deze bijzondere collectie is er eentje die gezien mag -en misschien wel moet- worden.

Broer Ego Tripper Texel

Een kort voorstelrondje brengt ons eerst bij O.Neill Texel. Dit stoere, sterk bewegende veulen is een zoon van de aansprekende Daily Diamond. Moeder V’Alcatrasse Texel (v. Ferro) gaf ook al de op Inter II-niveau geklasseerde Ego Tripper Texel. Nummer twee Opicasso (openingsbeeld) kunnen we gerust een zeer opvallende verschijning noemen, en dat niet alleen vanwege de bijzondere aftekeningen van deze Ferguson-zoon uit de moeder (v. San Remo) van KWPN-hengst Fashion Hill. Het enige merrieveulen in de collectie is Odamora L. Deze rassige dochter van de combinatie Ghandi x Apache is afkomstig uit een geweldige prestatielijn.

IJzersterke moederlijn Don Schufro

Dan de extra bewegende Oirendo. Deze blikvanger uit de nafok van Grand Prix-talent Glock’s Toto Jr. heeft een sterk gefokte Tuschinski-dochter als moeder. Uit de eerste jaargang van Imposantos, zelf voormalig Borculo-veulen, komt de van veel uitstraling voorziene Ovation (mv. Quantensprung). Tot slot komen we uit bij Onyx Dór. Deze rechtstreekse zoon van de preferente Painted Black is werkelijk prachtig gefokt en stamt uit de ijzersterke moederlijn van Don Schufro. Een videocompilatie van de zes geselecteerde veulens is zichtbaar onderaan dit bericht.

Vaderdieren zelf aanwezig op Dressuurgala

Extra bijzonder is dat tijdens het Outdoor Gelderland Dressuurgala, dat de toepasselijke naam ‘Zo vader, zo zoon, zo moeder, zo dochter’ heeft gekregen, verschillende vaderdieren van de veulens zelf acte de présence zullen geven! De komst van Imposantos, Ferguson en Ghandi is al bevestigd en de clinic van Anky van Grunsven zal een hommage zijn aan Painted Black. Veulenveiling Borculo zal tevens met een stand aanwezig zijn tijdens dit internationale topconcours op Papendal. Een ieder is welkom en naast het vergaren van informatie over de te veilen CDI-veulens zal er al het nodige te melden zijn over de geselecteerde veulens van de komende Elite Veulenveiling, op 28 en 29 augustus.

Naast de lancering van de nieuwe Borculo CDI Veulenveiling, passend bij dit jubileumjaar, is er nog een bijzondere primeur op zaterdag 6 juli. Voor het eerst bestaat er de mogelijkheid om live, via internet, mee te bieden op de veulens. Geïnteresseerden dienen zich hiervoor vooraf te registreren op onze site.