81.000 euro voor veilingtopper Vesuvius van ‘t Zuyderbosch

Dag 2 van de Nationale Eliteveiling Borculo leverde met Vesuvius van ’t Zuyderbosch (mv. Vivaldi) een geweldige veilingtopper bij de dressuurveulens op. De opvallend bergopwaarts bewegende zoon van Valverde kwam na een spetterend biedduel, dat pas bij 81.000 euro eindigde, in de Oostenrijkse handen van Marianne Jerich terecht. Verantwoordelijk hiervoor was Adelinde Cornelissen. De dressuuramazone nam in de veilingpiste van Paardensportcentrum Lichtenvoorde de honneurs waar voor haar voormalige sponsor. “Marianne wilde dit veulen heel graag hebben. Maar wat was het spannend zeg! Ik heb al vaker op deze wijze via de telefoon veulens gekocht, maar niet voor een bedrag als dit. Het veulen gaat nu naar Oostenrijk en wie weet komt hij nog ooit bij mij op stal. Ik zou het alvast niet erg vinden”, aldus Cornelissen.

 

Vesuvius van ‘t Zuyderbosch (Valverde x Vivaldi)

 

Kopers uit exotische oorden

Nog zo’n opvallende beweger is Nashville LMD (mv. Westpoint). Het maakte deze knappe zoon van wereldtopper Desperados eveneens zeer gewild en met een bedrag van 56.000 euro voorzag hij de veiling van een geweldige uitsmijter. Het laatste woord was hier aan Jan Pieter Dalsem.

Ook het duurste merrieveulen blijft in Nederland. Voor 36.000 euro trok Jan Kooi met zijn echtgenote en (stief)dochters bij de prachtige Nina Fleur van de Paulinehoeve (For Romance x Jazz) aan het langste eind, iets dat hij eerder op de avond al bij zeven andere veulens had gedaan.

 

Opvallende bedragen werden ook betaald voor Nuance GS (v. Franklin) en Next Deniro H (v. De Niro), met respectievelijk 29.000 en 27.000 euro. Daarnaast viel de inbreng van buitenlandse kopers op, soms zelfs afkomstig uit meer exotische oorden. Zo kreeg de Overijsselse kampioene Naluciënne STMT (v. Quantensprung) voor 19.000 euro en na Nederlandse bemiddeling een nieuwe eigenaar uit Dubai en sloegen aanwezige kopers uit Taiwan later hun slag, iets dat bieders uit Australië deze editie niet lukte. Vertegenwoordiging uit Scandinavische landen roerde zich eveneens, met een aankoop vanuit Denemarken als resultaat.

 

Nashville LMD (Desperados x Westpoint)

 

Beduusde fokker

Fokker Elbert Pater uit Voorthuizen kreeg van dit alles niet veel meer mee. Hij was na afloop nog beduusd van wat zijn fokproduct Vesuvius van ’t Zuyderbosch teweeg had weten te brengen. “Je kunt toch niet geloven dat dit bij mijn veulen gebeurt. Vesuvius is het allereerste veulen dat ik op een veiling inbreng. Beter kan gewoon niet.” En met een knipoog: “Misschien moet ik ook maar meteen weer stoppen met fokken.”

 

Met de veiling van de dressuurveulens kwam er een einde aan editie 2018 van de Nationale Eliteveiling Borculo. De veilinghamer van Koen Olaerts viel in twee dagen tijd bij 63 spring- en 65 dressuurveulens. Zij brachten een gemiddelde van 11.490 euro in de boeken.

Klik hier voor het totaaloverzicht van de geveilde dressuurveulens. 

 

De druk bezette veilingpiste