Aftellen naar de Borculo CSI Veulenveiling op Jumping Schröder Tubbergen!

Nog even, dan vangt de Borculo CSI Veulenveiling aan. Ook de tweede editie van deze veiling van exclusieve springveulens vindt op 24 mei plaats in de aansprekende entourage van het CSI Jumping Schröder Tubbergen (foto). De entree is gratis en bezoekers staat een aantrekkelijk programma te wachten. Zo start het avondprogramma, waar de veiling onderdeel van is, om 16 uur (gewijzigd!!) met het sportieve hoofdnummer van de vrijdag: de 1.45m-rubriek in de Big Tour. De presentatie van de veulens vindt vervolgens plaats in de pauze van deze Longines Rankingsproef en direct na afloop van de rubriek zal de veiling beginnen. Mensen die niet aanwezig kunnen zijn op het concoursterrein van de BWG Stables in Tubbergen, maar de veiling wel graag willen volgen, missen niets van alle actie tijdens de online live uitzending op www.ClipMyHorse.tv.

Veilingveulens voorgesteld

Tijdens de Borculo CSI Veulenveiling zullen in totaal zeven bijzonder interessante veulens -allen ook getest op WFFS én geen drager- onder de hamer komen. We zetten ze hieronder nog eens op een rijtje. Zes veulens -het wildcardveulen uitgezonderd- zijn tevens in actie te zien via deze Youtube afspeellijst.

  1. Bukowskey SR Z (Berlin x Fergar Mail, hengst): Top hengstveulen uit rechtstreekse moederlijn van Orient Express, Patrice Delaveau.
  2. Orlando Grandia (Candy de Nantuel x Heartbreaker, hengst): Beloftevolle hengst met de prestatiegenen van Sovjet Look, Sven Harmsen.
  3. Opertuno (Comme Il Faut x Numero Uno, hengst): Comme Il Faut gecombineerd met moederlijn Liberty, Ocana en Baileys.
  4. Enola’s Emerald Z (Emerald van ’t Ruytershof x Corland, merrie): Geweldig merrieveulen van Emerald uit een zus van vier internationale paarden.
  5. Oelala (Halifax van het Kluizebos x Numero Uno, hengst): Halifax, Numero Uno en Baloubet du Rouet met een pure prestatielijn.
  6. Ovation W (Vannan x Quidam de Revel, hengst): Vannan met een bewezen fokmerrie uit moederlijn Arrayan, Carlos Lopez.
  7. Charlie’s Talent Z (Chacco-Blue x Kannan, hengst): Wildcardveulen van Chacco-Blue uit de beroemde BWP-lijn van Sapphire (McLain Ward) en Glasgow (Jur Vrieling).

Veilen voor het goede doel

Net als vorig jaar openen we deze editie van de Borculo CSI Veulenveiling met het veilen van een veilingstuk voor het goede doel. De opbrengst hiervan gaat naar de groep ‘You never walk alone’, die meedoet aan de SamenLoop voor Hoop op 21 en 22 september in Tubbergen, een initiatief van KWF Kankerbestrijding. Speciaal voor dit mooie goede doel heeft Galerie/Atelier Erna Visser uit Ootmarsum een zeer passend en prachtig bronzen beeld (foto) beschikbaar gesteld voor de hoogste bieder!

Over de Borculo CSI Veulenveiling

Tijdens de Borculo CSI Veulenveiling komt een kleine collectie zeer exclusief gefokte springveulens onder de veilinghamer. Dit alles gebeurt op het internationale topconcours Jumping Schröder Tubbergen. Dit concours wordt georganiseerd door de BWG Stables van de gebroeders Wim, Ben en Gerco Schröder en is gelegen aan de Reutummerweg 43a te Tubbergen.

In 2018 zag deze nieuwe veiling het levenslicht, toen nog onder de naam Borculo JST Veulenveiling. Met een gemiddelde van €16.000,- bleek de opzet om topveulens in deze setting te veilen direct een schot in de roos.