Borculo CDI Veulenveiling draagt bij aan bijzondere invulling Dressuurgala Outdoor Gelderland

Vorige week presenteerden we de prachtige collectie van de nieuwe Borculo CDI Veulenveiling. Nu nog ruim een week geduld en dan zullen deze topveulens onder de hamer komen op zaterdagavond 6 juli tijdens het Dressuurgala van Outdoor Gelderland. We kunnen al stellen dat het een bijzondere avond belooft te gaan worden, waarbij de CDI Veulenveiling past bij het thema van de aantrekkelijke avond vol sport en fokkerij: ‘Zo vader, zo zoon, zo moeder, zo dochter.’

Vaderdieren zelf aanwezig

In de praktijk levert dit een unicum op. Vanzelfsprekend worden de zes veulens allen met hun eigen moeder gepresenteerd, maar deze avond zal ook in het teken staan van hun vaders! De aanwezigheid van drie van hen is al bevestigd. Imposantos en Ferguson (beide met Bart Veeze) zullen onder het zadel worden gepresenteerd, Painted Black verschijnt aan de hand en de clinic van Anky zal een hommage aan hem worden. Een ander hoogtepunt is de presentatie van de GLOCK-ruiters Edward Gal en Hans Peter Minderhoud, waarvan het nog een verrassing is met welke paarden ze in de baan verschijnen. Naast dit alles is er nog veel meer te zien en te beleven tijdens deze lange zomeravond. Kijk hier voor een volledig overzicht van het programma dat vanaf 19:00 uur aanvangt.

Stand Veulenveiling Borculo

Geïnteresseerden in Veulenveiling Borculo kunnen tijdens Outdoor Gelderland een bezoekje brengen aan onze stand (no. 21). De aanwezige medewerker(s) kunnen je informeren over de CDI Veulenveiling of een van de andere drie Borculo-veilingen, met de aankomende Borculo Elite Veulenveiling voorop. Deze tweedaagse veiling staat op woensdag 28 (springveulens) en donderdag 29 (dressuurveulens) augustus op de kalender en vindt plaats in PSC Lichtenvoorde te Vragender. De selecties zijn achter de rug en er is reeds informatie te melden over de 2019 collecties van deze inmiddels 40 jaar bestaande veiling.

Nieuw: online bieden!

Mocht je niet aanwezig kunnen zijn op Outdoor Gelderland, kan alle veilingactie ook thuis worden gevolgd via de livestream van ClipMyHorse.tv. Voor het eerst bestaat er de mogelijkheid om op afstand live, via internet, mee te bieden op de veulens, een mogelijkheid die vanaf heden bij alle Borculo-veilingen zal worden aangeboden. Geïnteresseerden dienen zich eerst te registreren op onze site. Na registratie volgt er een bevestigingsmail om de eigen account te activeren. Vervolgens kan er ingelogd worden met gebruikersnaam en wachtwoord en kan er tijdens een lopende veiling worden geboden.

Nog enkele handige tips om rekening mee te houden bij het online bieden.

  • Het is verstandig op tijd in te loggen voorafgaand aan de veiling (ga uit van minimaal een kwartier).
  • Op het moment dat een veulen wordt geveild, wordt dit veulen online geactiveerd en kan er daadwerkelijk geboden worden.
  • De veilingvolgorde zal anders zijn dan de volgorde van de veulens in de catalogus en bekend worden gemaakt op de veilingdag zelf.

Kunt u niet online bieden tijdens de veiling? Telefonisch bieden is ook mogelijk! Neem hiervoor contact op met 06-10394237 of via info@veulenveilingborculo.nl

Foto: Odamora L (Ghandi x Apache), een van de zes veulens van de CDI Veulenveiling.

Speciaal voor de CDI Veulenveiling maakten we onderstaande videocompilatie van de zes geselecteerde dressuurveulens: