Borculo hengsten aangewezen en goedgekeurd voor dekdienst

Dat de 2018 lichting van Borculo een uiterst succesvolle selectie was bleek al bij aanvang van het hengstenkeuringsseizoen. Een grote groep hengsten werd aangeboden bij diverse stamboeken en deed er goede zaken. Zo werden er bij het KWPN maar liefst 11 hengsten doorverwezen naar de tweede bezichtiging. De springhengsten Sirocco Optimus (Nixon van ’t Meulenhof x Quick Star, fokker Optimus Agro) en Number One (Diamant de Semilly x Heartbreaker fokker G. van de Winkel) wisten te overtuigen en kregen een uitnodiging voor het verrichtingsonderzoek.

Ook de dressuurhengsten Nashville LMD (Desperados x Westpoint fokker L. Martens) en Next Romancier (Fürst Romancier x San Amour fokker J. en H. Huis) toonden hun kwaliteit. De twee goed bewegende hengsten met interessante bloedvoering mogen zich beide gaan bewijzen in het verrichtingsonderzoek.

Oldenburger Verband
Maar niet alleen in Nederland vielen de Borculo hengsten op. Bij het Oldenburger Verband werden twee hengsten goedgekeurd. Navarro (GLOCK’S Toto JR x Flemmingh fokker M. Glaser) en Nuance GS (Franklin x Vivaldi fokker P. Gesthuizen – Smits) zijn beide opvallende hengsten die met veel overtuiging en lossigheid bewegen. Ook de hengst Nero (In Style x Oscar fokker T. Hassink) werd goedgekeurd bij Oldenburg en behaalde zijn licentie voor Westfalen. Alle drie de hengsten krijgen de kansen bij grote en vooraanstaande dekstations in Duitsland.