Borculo Online Veulenveiling: eerste dressuurveulens geselecteerd

Met nog één maand tegaan voor de eerste editie van de Borculo Online Veulenveiling zijn de eerstedressuurveulens inmiddels geselecteerd. Zoals van Veulenveiling Borculo verwachtmag worden betreft het hier kwalitatief bijzonder hoogwaardige veulens. Ze zijngenetisch interessant, beschikken over een aansprekend model en weten te overtuigenin hun beweging. We lichten graag alvast een tipje van de sluier op enintroduceren hier de twee reeds geselecteerde hengstveulens.

De eerste is een zoon van de talentvolle Duitse hengst Escolar (v. Estobar NRW, foto), die eind 2018 een winnend internationaal Grand Prix-debuut kende onder Hubertus Schmidt, met een score van ruim 75%. Het tweede hengstveulen is een nakomeling van For Romance II (v. Fürst Romancier), de zeer aansprekende en geweldig gefokte Oldenburger hengst.

‘Interessant voor hengstenopfok’

Selecteur dressuur Linda van Doorn voegt hieraan toe: ‘De veulens die we hebben geselecteerd zijn genetisch allemaal heel sterk. Het veulen van For Romance II komt uit een elitemerrie van De Niro x Lauries Crusador xx. Hij is een echte eyecatcher. Een heel mooi hoogbenig en langgelijnd veulen met veel bloed. Het hengstveulen van Escolar komt uit een staatspremiemerrie van Belissimo M, die zelf als jong paard was geselecteerd voor de elite merriekeuring in Rastede. Dit veulen is geboren in februari en een echte krachtpatser, die overtuigt in beweging. Beide veulens zijn zeer interessant voor de hengstenopfok.’

Over de Borculo Online Veiling

De eerste editie van de Borculo Online Veulenveiling loopt van vrijdag 26 april t/m maandag 29 april 2019. Via deze nieuwe veiling onder de paraplu van Veulenveiling Borculo wordt de mogelijkheid geboden om veulens van Borculo-kwaliteit geheel online aan te kopen. De aangeboden collectie zal bestaan uit maximaal tien genetisch hoogwaardige dressuur- en springveulens, oftewel kwaliteit zoals u van ons gewend bent.

Foto Escolar en Hubertus Schmidt: Digishots.nl