Borculo Online Veulenveiling: twee springveulens uitgelicht

Vorige week maakten we melding van de eerste geselecteerde dressuurveulens voor de Borculo Online Veulenveiling van 26 t/m 29 april. Deze week is het tijd om alvast een tipje van de sluier op te lichten met betrekking tot twee bijzonder interessant gefokte springveulens. Het betreft hier twee merrieveulens, die voor iedere fokker ideaal zijn om een opvallende moederlijn mee op te zetten en die met hun model, beweging en achtergrond onmiskenbaar veel aanleg voor de sport zullen hebben.

‘Bijzonder mooi type’

Vader van het eerste merrieveulen (foto) is de Holsteinse topvererver Colman. Hij staat aan de basis van een hele rits opvallende springpaarden, zoals L.B. Convall (Philipp Weishaupt), Catwalk IV (Robert Whitaker) en Emir R (Rolf-Göran Bengtsson). De moeder uit deze beroemde stam is een dochter van merriemaker Calido I. Zij gaf al een in 2018 KWPN-gekeurde hengst. Grootmoeder gaf een voormalige Nederlands kampioen springen en overgrootmoeder eveneens een bekend 1.60m-paard.

Selecteur Pieter-Jan Berkers: ‘Dit rassige merrieveulen beschikt over een bijzonder mooi type en een lichtvoetige galoppade.’

Een van de geselecteerde veulens (Colman x Calido I) voor de Borculo Online Veulenveiling

Populaire KWPN-hengst

Het tweede merrieveulen is een dochter van Apardi, deelnemer aan de Olympische Spelen van 2016 met Daniel Bluman en volle broer van Bacardi VDL (Janika Sprunger/Edwina Tops-Alexander). Ze is het eerste veulen van haar moeder, een dochter van de zo sterk fokkende BWP-hengst Thunder van de Zuuthoeve. Grootmoeder gaf een in de fokkerij zeer populaire KWPN-hengst, die internationaal springt en al op jonge leeftijd meerdere gekeurde zonen op zijn naam heeft staan.

Selecteur Floris van Leuken: ‘Dit merrieveulen heeft een heel goed model, met een aansprekend hoofd. Ze kan super fijn bewegen!’

Over de Borculo Online Veulenveiling

De eerste editievan de Borculo Online Veulenveiling loopt van vrijdag 26 april t/m maandag 29april 2019. Via deze nieuwe veiling onder de paraplu van Veulenveiling Borculowordt de mogelijkheid geboden om veulens van Borculo-kwaliteit geheel onlineaan te kopen. De collectie zal op korte termijn bekend zijn en bestaan uitmaximaal tien genetisch hoogwaardige dressuur- en springveulens, oftewelkwaliteit zoals u van ons gewend bent.