Breed scala aan succes op KWPN Stallion Show

Vanuit Veulenveiling Borculo kijken we met een goed gevoel terug op de KWPN Stallion Show 2019. Opvallend aan deze editie van de hengstenkeuring is toch wel de diversiteit aan successen. In de fokrichting dressuur waren we allereerst opnieuw vertegenwoordigd in de kampioenskeuring! Dit jaar nam Lugano (openingsfoto, Governor x Johnson, fokker P. Buwalda/eigenaar J.P. Dalsem) de honneurs waar. De imponerende donkerbruine werd geprezen om zijn lichtvoetigheid en gedragenheid en eindigde als vijfde van zijn sterke jaargang. Lugano is gefokt uit de interessante elite, sport-dressuurmerrie Ekaterina, die op haar beurt afkomstig is uit de Lichte Tour-merrie Randy-Star (v. Lancet). Afgelopen jaar werd op onze Elite Veulenveiling nog Randy-Star’s rechtstreekse zoon Next Deniro H (v. De Niro) verkocht voor €27.000,-.

Imposantos imponeert weer

Het tweede highlight was de winst van Imposantos (Wynton x Krack C, fokker W. Wijnen/eigenaar T. Driessen) in de finale van de klasse M in de KWPN Hengstencompetitie. De op onze veiling verkochte Imposantos deed zijn naam eer aan onder Bart Veeze. Hij imponeerde met een optreden dat met enkel 9,5’en en een 9 werd beoordeeld en een oppermachtige dubbelzege (finalerubriek en eindstand) opleverde. Na de eerdere eindzege in de klasse L en winst in de Pavo Cup maakte Imposantos de triple in een jaar tijd compleet.

Imposantos & Bart Veeze

Een ander voormalig Borculo-veulen en later KWPN-gekeurde hengst maakte op zijn beurt goede sier via zijn nafok. High Five U.S. (Charmeur x Negro, fokker Chr. de Feyter Seydlitz, Axel/eigenaar J.M. van Uytert & P. Schockemöhle) kreeg twee zonen aangewezen, te weten dressuurhengst Lamborghini (mv. Olivi) en de Gelderse hengst Leopold P (mv. Koss).

Hoogwaardige fokmerries

Overeenkomstig succes viel er te noteren bij de springhengsten. Twee van de meer opvallende aangewezen hengsten, beide gefokt door en in eigendom van de familie van de Pol uit Bathmen, zijn gefokt uit merries die uit veulen op onze veiling werden aangekocht. Een ijzersterke indruk liet allereerst Heartbreaker-zoon Lovemaker VDP achter. Hij werd gefokt uit de merrie Chardonnay VDP (Quidam de Revel x Colino, fokker M. Liefhebber). Een dag later kwam Legend VDP (v. Grand Slam VDL) overtuigend uit de verf bij het vrijspringen. Zijn moeder is de op 1.50m-niveau succesvolle merrie Cendy VDP (Triomphe de Muze x Corland; fokker A.N. van der Wey). Deze prachtige resultaten bevestigen nogmaals dat Veulenveiling Borculo de uitgelezen plek is om genetisch hoogwaardige (fok)merries aan te kopen.

Lovemaker VDP