Bronzen beeld geveild op Borculo JST Veulenveiling ten behoeve van Stichting Manegefonds ‘t Roessingh

Tijdens iedere editie van de Nationale Eliteveiling Borculo stellen we een goed doel centraal. Aangezien goede tradities in ere gehouden mogen worden, zullen we ook bij de eerste editie van de Borculo JST Veulenveiling een veilingstuk inbrengen voor het goede doel, te weten Stichting Manegefonds ’t  Roessingh. Op deze manege in Enschede wordt niet voor niks de slogan ‘paardrijden voor iedereen’ gehanteerd. Zo biedt Manege het Roessingh onder meer therapeutisch en aangepast rijden aan voor mensen met een beperking. Dit alles gebeurt onder ervaren, kundige en vooral ook enthousiaste begeleiding en met de hiervoor geschikte paarden en pony’s, inclusief noodzakelijke (technische) aanpassingen.

 

Waardecheque

Mede vanwege de genoemde randvoorwaarden is de manege voor het therapeutisch rijden deels afhankelijk van giften en donaties. Daarvoor is Stichting Manegefonds ’t Roessingh in het leven geroepen. Het manegefonds is erkend als Algemeen Nut Beoogde Instelling (ANBI), waardoor giften voor de gever fiscaal aftrekbaar zijn.

Een dergelijk mooi initiatief willen we vanuit Veulenveiling Borculo graag ondersteunen. En hetzelfde gaat op voor Galerie/Atelier Erna Visser uit Ootmarsum. Visser stelt als veilingstuk een bronzen beeld beschikbaar, waar in de entourage van de Borculo JST Veulenveiling op kan worden geboden. We hopen op een mooie opbrengst en weten zeker dat we dan de jonge Isa Verbeten (foto) als een van de eersten gelukkig maken. Isa maakt met veel plezier gebruik van de mogelijkheden tot aangepast rijden op Manege het Roessingh en zij zal samen met haar ouders tijdens de veiling de waardecheque in ontvangst komen nemen.

 

Over Borculo JST Veulenveiling

De eerste editie van de Borculo JST Veulenveiling vindt plaats op vrijdag 1 juni tijdens het CSI3* Jumping Schröder Tubbergen. Zes exclusief gefokte springveulens zullen er onder de hamer komen in een programma waarin topsport en fokkerij innig samen zullen gaan. Kijk hier voor meer informatie. 

De reguliere editie van de Nationale Elite Veiling Borculo staat gepland op woensdag 29 augustus voor de springveulens en donderdag 30 augustus voor de dressuurveulens in Paardensportcentrum Lichtenvoorde te Vragender.