Cantona TN nu ook goedgekeurd door KWPN

Cantona TN (Codex One x Caretano x Carthago), als veulen geveild in Borculo onder de naam Cornet Z, is vandaag goedgekeurd door het KWPN met 84,5 punten. De recent aan Team Nijhof verkochte hengst kwam vier jaar geleden in handen van Foalpower BV van Eric Morssinkhof, Hank Melse en Tom Collet. Onder Ester Blekkink wont Cornet Z o.a. de rubriek voor vierjarigen op CSI Ommen. Kortgeleden werd hij al goedgekeurd voor Zangersheide.
Cantano TN, kleinzoon van de bekende merrie Larthago, is een fokproduct van M. van de Bruggen uit Goirle. Op horses.nl wordt het volgende geschreven:
Cantona TN, die vorig jaar werd aangewezen voor het verrichtingsonderzoek, deed nu op vrijwillige basis mee. Met succes, want ook deze hengst werd ingeschreven. De Codex One-nakomeling imponeerde het meest op zijn rijdbaarheid, waarvoor hij een negen op zijn cijferlijst kreeg bijgeschreven. 8.5-en werden genoteerd voor de galop, reflexen, vermogen, instelling en aanleg als springpaard.
Cor Loeffen, voorzitter van de KWPN-hengstenkeuringscommissie: “Codex One loopt zelf op het hoogste niveau mee. Uit de moeder, maar vooral de tweede moeder, zijn heel veel internationale sportpaarden voorgekomen. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich heel goed rijden.”
foto: Wendy Scholten