Collectie Borculo CSI Veulenveiling: 6 toppers met toekomstpotentie

Met een gemiddelde van €16.000,- was de eerste editie van de Borculo CSI Veulenveiling in 2018 een schot in de roos. In de aanloop naar de komende editie bleek het vertrouwen bij aanbieders van topveulens niet voor niks groot te zijn. Het zorgde er mede voor dat onze selectiecommissie springen, bestaande uit Floris van Leuken en Pieter Jan Berkers, een werkelijk prachtige collectie van zes exclusieve springveulens bijeen heeft weten te brengen voor de veiling op vrijdag 24 mei tijdens Jumping Schröder Tubbergen. Deze bijzondere collectie is, voorzien van alle relevante informatie, vanaf heden hier te vinden.

Comme Il Faut, Berlin & Candy de Nantuel

Als we de vijf hengstveulens en het ene merrieveulen kort voorstellen, komen we eerst uit bij Bukowskey SR Z (Berlin x Fergar Mail). Dit stoere hengstveulen is gefokt uit een zus van Orient Express, met Patrice Delaveau winnaar van individueel en teamzilver op de WEG in 2014. De atletische Orlando Grandia (Candy de Nantuel x Heartbreaker) is vervolgens gefokt uit de merrie Zovjet Look Sow, internationaal geklasseerd op 1.45m, en dochter van de bekende Sovjet Look, voormalig toppaard van wijlen Sven Harmsen. Dan is er de royaal gelijnde Opertuno (Comme Il Faut x Numero Uno), gefokt uit de rechtstreekse lijn van het Olympische paard Liberty (Laura Kraut) en haar volle broer Ocana.

Emerald, Halifax & Vannan

De aansprekende Enola’s Emerald Z (Emerald van ’t Ruytershof x Corland) is het enige merrieveulen. Zij is gefokt uit de sterk fokkende merrie Enola, een zus van vier internationale paarden. Oelala (Halifax van het Kluizebos x Numero Uno) doet zijn naam eveneens eer aan. Zijn jonge moeder Jutravola is afkomstig uit een prachtige prestatiestam. Tot slot presenteren we als zesde toptalent Ovation W (Vannan x Quidam de Revel). Zijn bewezen moeder Delia W is een zus van wereldtopper Arrayan (Carlos Lopez).

De hierboven geïntroduceerde springveulens bieden alle ingrediënten voor een succesvolle tweede editie van de Borculo CSI Veulenveiling, passend bij het feestelijke 40-jarig jubileum van Veulenveiling Borculo. Op vrijdagavond 24 mei komen ze onder de veilinghamer in de aansprekende entourage van Jumping Schröder Tubbergen. Ruim een maand na de CSI veiling staat op zaterdag 6 juli de primeur van de Borculo CDI Veulenveiling voor exclusieve dressuurveulens op het programma tijdens het Dressuurgala op Outdoor Gelderland. Veilingseizoen 2019 sluiten we af met de vertrouwende Borculo Elite Veulenveiling, die al sinds 1979 op de kalender staat. Op woensdag 28 augustus (springveulens) en donderdag 29 augustus (dressuurveulens) vindt deze plaats in de aansprekende entourage van PSC Lichtenvoorde te Vragender.

Alle 6 veulens in actie zien? Dat kan via deze afspeellijst.