Collectie eerste editie Borculo JST Veulenveiling online

Bij de eerste editie van de Borculo JST Veulenveiling zal een bijzondere collectie van zes exclusief gefokte springveulens onder de hamer komen. Op vrijdag 1 juni zullen deze genetisch hoogwaardige, atletische topveulens worden geveild tijdens het CSI3* Jumping Schröder Tubbergen (JST) en vanaf heden is deze collectie online te aanschouwen op onze website.

Alle zes veulens stammen af van erkende tophengsten en zijn afkomstig uit moederlijnen die eveneens doordrenkt zijn met sportgenen. Het woord exclusief is direct van toepassing op de hengstveulens van Chacco Blue en Cumano. Van deze vaderdieren zal amper nog nageslacht komen, terwijl beide als wereldverver te boek staan. Twee merrieveulens maken ook deel uit van onze collectie. Hun beider vaders presteerden overtuigend op de Olympische Spelen van Rio 2016, met de gouden Big Star voorop en in zijn kielzog zeker ook de fenomenale veelwinnaar Quabri de l’Isle. Twee hengstveulens van de hoog aangeschreven Diamant de Semilly en Comme Il Faut zorgen ervoor dat alleen al aan vaderszijde er sprake is van een prachtige collectie.

 

Moeders en moederlijnen

De moeders en moederlijnen van onze zes veulens maken echter het verhaal compleet en onderaan de streep het verschil. Bij al deze merries zien we in de eerste vier generaties uit rechtstreekse lijn een keur aan internationale springpaarden tot op het hoogste niveau geregistreerd staan. Een korte blik op deze topfokmerries leert dat we twee moeders hebben die drie internationale springpaarden of meer hebben gegeven, waarvan één zelfs drie 1.60m-paarden. De vier, veelal nog wat jongere moeders, zijn op hun beurt een halfzus of nauwer verwant aan minimaal drie internationale springpaarden en/of goedgekeurde hengsten, waarbij één merrie een driekwart zus is van Sterrehof’s Calimero.

 

Jan Markink, voorzitter van de Stichting Nationale Eliteveiling Borculo, heeft vertrouwen in de eerste editie van deze nieuwe veiling: “Aan alle randvoorwaarden is voldaan om van de Borculo JST Veulenveiling een succes te maken. Onze selectiecommissie is er opnieuw in geslaagd een hoogwaardige collectie van dit keer wat vroeger geboren veulens te selecteren!”

 

Over Borculo JST

Het initiatief om in samenwerking met de BWG Stables van de gebroeders Schröder tot de Borculo JST Veulenveiling te komen past binnen de doelstellingen van de Nationale Eliteveiling Borculo. Al sinds 1979 is ‘Borculo’ een begrip in de paardenwereld en dat is mede te danken aan het feit dat de organisatie altijd vooruitstrevend is geweest. Veulenveiling Borculo is daardoor op vele fronten de eerste. Niet alleen de eerste veulenveiling van ons land of de eerste op basis van het hoogste veilinggemiddelde, maar ook traditioneel de eerste veiling van het reguliere veulenveilingseizoen. Dat zijn we op 29 (springveulens) en 30 augustus (dressuurveulens) in Vragender opnieuw, maar dankzij de nieuwe Borculo JST Veulenveiling op 1 juni trappen we dit jaar nog eerder af in Tubbergen.

 

Bezoekers worden daarnaast getrakteerd op een programma vol sport tijdens het CSI3* Jumping Schröder Tubbergen. De presentatie van de veulens is aansluitend aan de 1.50m FEI rankingproef en de veiling is direct na de afsluitende 1.45m-rubriek. De entree voor dit evenement is gratis.

Klik hier voor meer informatie over het programma.

 

Op foto: Conner de la Vie (Cumano x Heartbreaker)