Cornet Obolensky-zoon Karsten topper van fantastische veilingeditie

Er kwamen in totaal 85 veulens onder de hamer van de nieuwe veilingmeester Koen Olaerts, die de toppers in spé met veel enthousiasme en in verschillende talen veilde. Vooral in het tweede gedeelte van de veiling liepen de prijzen op, met als uitschieter dus catalogusnummer 84 Karsten (Cornet Obolensky x Caretano Z). Voor 42.000 euro komt de charmante schimmelhengst in Chinese handen, al gaat hij eerst in Nederland in de opfok.

Fantastische prijzen werden er ook betaald voor Kyton (Ferguson x Ferro) en Kannan-zoon Kathmandu (mv. Numero Uno, cat.nr. 80): zij werden afgeslagen voor respectievelijk 31.000 en 30.000 euro. Bij Cleopatra (v.Cornet Obolensky x Balugran Z) viel de hamer bij 26.000 euro, net als bij de stoere schimmel Kings Blue (Mr. Blue x Carthago).

Merrieveulen Kazella V.G. (Cornet Obolensky x Indoctro) was de koper 21.000 euro waard, net als Kassandra de Jeu (Dante Weltino x Don Romantic) en HL Winchester (Blue Horse Zack x Don Schufro). King de Niro (De Niro x Ampère) en Kathmandu STRH (De Niro x Zhivago, cat.nr 56) verwisselden voor 20.000 euro van eigenaar.

Zeer goede prijzen dus voor de toppers van de veilingcollectie 2015. Maar ook de overige veulens verwisselden voor zeer goede prijzen van eigenaar, gezien de gemiddelde verkoopprijs van 10.738 euro. Niet voor niets zijn deze veulens met ‘oog voor talent’ geselecteerd!


Debby Wolters, Karsten zijn moeder Claudia Z en fokker Martinus van de Bruggen.