Cumano x Heartbreaker hengstveulen voor Borculo JST Veiling

Tijdens de eerste editie van de Borculo – Jumping Schröder Tubbergen (JST) Veiling zal een aantal zeer hoogwaardige springveulens onder de hamer komen. Een tipje van de sluier kunnen we alvast oplichten. Een van de geselecteerde veulens (foto) betreft een nakomeling van Cumano (v. Cassini I) uit de zeer sterk verervende merrie Tuut Tuut (Heartbreaker x Ramiro).

 

Cumano behaalde onder Jos Lansink in 2006 de wereldtitel in Aken en staat bekend als een ware topvererver. Hij tekende voor het vaderschap van een hele reeks Grand Prix-springpaarden zoals Noblesse des Tess, Neptune Brecourt, AD Camille Z en Chilli Pepper van de Helle en dit alles uit een beperkt aantal dekkingen. Aangezien Cumano zelf onvruchtbaar is en enkel nog via ICSI voor nageslacht kan zorgen, is iedere nakomeling van deze Holsteinse crack al exclusief te noemen. Tel daar in dit geval nog moeder Tuut Tuut bij op en we hebben hier met een waar genetisch pareltje van doen. De dochter van de fenomenale Heartbreaker is afkomstig uit de bekende Balia-stam. Ze gaf al liefst vijf internationaal geklasseerde springpaarden, waaronder de tot op 1.55m geklasseerde Consul de la Vie Z en Wimphof’s Hinde en de op 1.60m actieve Antigone Quality. Voor het vaderschap van de laatste twee tekent Berlin, net als Cumano een zoon van de legendarische Cassini I.

 

Exclusieve veulens

 

Op korte termijn zullen we de overige te veilen, eveneens bijzonder exclusieve veulens bekend maken. De Borculo JST Veiling vindt plaats op vrijdag 1 juni tijdens het CSI3* Jumping Schröder Tubbergen. Deze nieuwe veiling is tot stand gekomen in samenwerking met de BWG Stables van de gebroeders Schröder.

De reguliere editie van de Nationale Elite Veiling Borculo staat gepland op woensdag 29 augustus voor de springveulens en donderdag 30 augustus voor de dressuurveulens in Paardensportcentrum Lichtenvoorde te Vragender. Meer informatie over het aanmelden van uw veulen en de centrale selectiedagen vindt u hier.