Data en locaties selectiedagen bekend

Ook in 2018 zullen de selectiecommissies springen en dressuur op verschillende plekken in het land aanwezig zijn voor de centrale selecties van potentiële topveulens voor de Nationale Eliteveiling Borculo. Deze selectiedagen vinden op de volgende data en locaties plaats:

 

29 mei Midden/West-Nederland                                                                                         

Nol Gerritsen, Ommeren (aanvang 11:00 uur)

 

30 mei Zuid-Nederland

Key Stud /Fam. Sleutels, Roggel (aanvang 11:00 uur)

 

5 juni Oost-Nederland

De Havikerwaard, De Steeg (aanvang 11:00 uur) en Team Nijhof, Geesteren (aanvang 15:00 uur)

 

6 juni Noord-Nederland

Klaas Buist, Nuis (aanvang 11:00 uur) en VDL Stud, Bears (aanvang 13:30 uur)

 

Het veulen aanmelden voor de selectiedagen kan via het online inschrijfsysteem op onze site. Na aanmelding ontvangen fokkers een definitieve tijdsindeling.

 

De foto- en videodagen voor de geselecteerde veulens vinden plaats bij Resim Dressage in Harskamp op 26 juni en 3 juli.

 

Thuisbezichtiging en veiling

Naast deze centrale selectie biedt de organisatie van Borculo fokkers ook de mogelijkheid voor een thuisbezichtiging van hun veulen(s). Heeft of verwacht u een veulen met zeer interessante bloedvoering en ruim voldoende sportprestaties en predicaten in de moederlijn? Meld het dan aan door een e-mail te sturen naar info@veulenveilingborculo.nl, via ons online inschrijfsysteem, of neem direct contact op met het veulensecretariaat via 06-10394237 (Marjolein Ras)

 

De Nationale Eliteveiling Borculo vindt dit jaar plaats op woensdag 29 augustus (springveulens) en donderdag 30 augustus (dressuurveulens). Plaats van handeling is het Paardensportcentrum Lichtenvoorde te Vragender.

Vorig jaar werden 54 springveulens verkocht voor een recordgemiddelde van €15.259,-. Voor de in totaal 52 dressuurveulens en twee embryo’s werd gemiddeld genomen het topbedrag van € 13.262,- betaald.