De vijf meest gestelde vragen over het aanmelden van veulens

Het veulenseizoen is op volle kracht en ook bij de organisatie van Veulenveiling Borculo is het druk met de selectieprocedure voor de Elite veiling op 26 en 27 augustus aanstaande. Veulenveiling Borculo heeft ervoor gekozen om deze editie online te organiseren en dat is natuurlijk anders dan dat kopers en verkopers van ons gewend zijn.

Waar kan ik mijn veulen aanmelden?
Het aanmelden voor de selectie gaat via onze website. Via een gemakkelijk in te vullen formulier kunt u alle gegevens over het veulen, de merrie en de moederlijn opsturen naar de veilingorganisatie. Houdt het papier van de moeder bij de hand om bijvoorbeeld het levensnummer van de moeder in te vullen. Benieuwd hoe dat formulier eruitziet? Bekijk het hier! De collectie verwachten we eind juni rond te hebben, maar mocht de commissie de collectie al eerder compleet hebben dan kan het zijn dat de inschrijving eerder gesloten wordt. Om zeker van een plekje op de route te zijn kunnen ook ongeboren veulens al aangemeld worden.

Ik weet niet of mijn veulen interessant genoeg is voor de veiling, wat adviseren jullie?
In het geval van twijfel kunt u het veulen altijd vrijblijvend aanmelden via onze website. Er zitten hieraan geen kosten verbonden. De commissie ontvangt dan alle informatie over uw veulen en kunnen dan beslissen of het veulen in aanmerking komt voor selectie. Uiteraard informeren we u daarover.

Hoe lang duurt het voordat ik wat hoor over de selectieprocedure van mijn veulen?
De springcommissie bekijkt alle aanmeldingen dagelijks en bepalen op basis van afstamming, bloedlijnen en prestaties in de sport van de merrie of uw veulen in aanmerking komt voor selectie. Als dit het geval is nemen zij contact op om een afspraak te maken. Komt uw veulen niet in aanmerking voor selectie dan ontvangt u spoedig een bericht van de organisatie. De dressuurcommissie bekijkt alle aanmeldingen en rijden dagelijks routes om veulens te bezichtigen. In het geval van dressuurveulens is het belangrijk dat zij beschikken over een commerciële afstamming, maar de beweging en uitstraling van het veulen is minstens zo belangrijk. Uiteraard geldt dit ook voor de springveulens. Als u snel meer informatie wilt over de beoordeling van uw dressuurveulen kunt u vrijblijvend een video sturen naar de organisatie van de veiling.

Waar kan ik de verkoopvoorwaarden van de veiling vinden?
Als organisatie vinden we het belangrijk om transparant te zijn, daarom hebben we de verkoopvoorwaarden en de bijhorende kosten gepubliceerd op onze website. De voorwaarden zijn hier te bekijken.

Kan ik mijn veulen via Veulenveiling Borculo verzekeren?
Alle veulens die geselecteerd worden voor de Elite veiling kunnen verzekerd worden. De veilingorganisatie heeft in samenwerking met EFO Paardenverzekering een verzekeringsproduct samengesteld voor de veulenveiling. Dit verzekeringsproduct is afgestemd op de bijzondere risico’s tijdens een veiling en de daarbij behorende voorbereiding.  De premie voor het verzekeren van een veulen bedraagt €100,- per veulen. inclusief assurantiebelasting. Op deze pagina hebben we daar nog meer informatie over gepubliceerd.