Divers gezelschap zorgt voor sterke collectie

Shakira

Over enkele dagen loopt de eerste veiling van Veulenveiling Borculo af. Nol Gerritsen en Wouter Plaizier selecteerde 14 top-dressuurveulens voor de Early Summer Auction. Kwaliteit staat, zoals altijd, voorop bij het duo. De collectie staat bol van goed scorende moeders, commerciële jonge maar ook zeker bewezen hengsten en internationale bloedvoering. De veiling is open tot en met donderdag 9 juni 19.30u. Vanaf nu is het al mogelijk om op de veulens te bieden. Bekijk hier de collectie.

Goede selectie
Plaizier en Gerritsen rijden in het jaar duizenden kilometers om de beste veulens te selecteren. Dat doen ze aan de hand van diverse criteria:

  • Een pedigree met veel sport en bewezen resultaten
  • Veulens met een goed bewegingsmechanisme en drie goede gangen
  • Correcte beenstanden en de selecteurs hebben veel oog voor conformatie
  • Een gecertificeerde dierenarts checkt de veulens twee keer voor veiling

De selectie is al gemaakt, waardoor kopers makkelijk op één plaats diverse veulens vinden met kwaliteit.

Grote namen
Populaire hengsten als Las Vegas en So Perfect hebben nazaten vertegenwoordigd in de veiling met San Francisco en Sastrade I K. Laatstgenoemde is een dochter van Lichte Tour en NMK merrie Estrade K. In Solei komen drie grootheden samen op een rij: Vivaldi x Bordeaux x Sir Donnerhall I. En ook van Sir Donnerhall I zit een directe nakomeling in de veiling, Showtime (mv. Vivaldi). Vorig jaar werd de volle broer de veilingtopper van de Early Summer Auction.

Verder bevat de collectie nakomelingen van Spielberg, McLaren, Bloomberg, Borsalino en meer. Hiermee kunnen dressuur liefhebbers hun hart ophalen aan een goede collectie. Bekijk hier de volledige collectie en registreer hier om te bieden.