Dressuurkampioen Kremlin MD als veulen al een topper

Nog niet eerder was Veulenveiling Borculo zo succesvol op de KWPN Stallion Show als dit jaar. Met zes aangewezen hengsten voor het KWPN-verrichtingsonderzoek, de dressuurtitel voor Kremlin MD (v. Governor) en de vierde plaats in de kampioenskeuring voor springhengsten voor Kartouche (v. Baltic VDL) mag de jaargang van 2015 nu al zeer goed genoemd worden. Van dezelfde lichting is Kasper (Apache x Sir Sinclair), gefokt door G.J. Zwoferink uit Rijssen, al goedgekeurd voor Westfalen.

 

 

De selectiecommissie, bestaande uit Henk Rootveld, Emmy de Jeu, Dirk Reijne, Gerrit Maalderink en Jan Breukink, stelde onder leiding van Jacques Verkerk een geweldige collectie dressuurveulens samen. “Kremlin MD was voor mij al de topper”, vertelt Jacques Verkerk. “Hij was veulenkampioen van Brabant. Ik had hem expres als laatste in de veiling gezet omdat we er hoge verwachtingen van hadden. Hij was alleen in de veiling iets terughoudend. Kremlin MD is nu de derde dressuurkampioen van Borculo op de KWPN-hengstenkeuring na Ampere en Diebrecht.”

 

Klik hier voor de video van Kremlin MD als veulen

 

Voor ‘slechts’ 11.000 euro werd Kremlin MD in 2015 verkocht aan Louis Röst en Gabriëlle Röst-de Groot. Inmiddels is het fokproduct van Marjo Dinnissen uit het Brabantse Beers uit Faresia (Rousseau x United x Gribaldi) opnieuw verkocht. Tijdens de KWPN-hengstenkeuring legde Andreas Helgstrand hem vast.

 

 

Foto’s: De Paardenkrant / Melanie Brevink