26 april t/m 29 april

24 mei

28 en 29 augustus

Eerste bezichtiging KWPN hengstenkeuring levert mooie mix aan successen op

De eerste bezichtiging van de KWPN hengstenkeuring zit erop en dat betekent dat we de balans voor Veulenveiling Borculo kunnen opmaken. In totaal zijn drie voormalige Borculo-veulens, allen gefokt in de dressuurrichting, nu als 2,5-jarige hengst geselecteerd voor de tweede bezichtiging. Zij mogen dus hun opwachting gaan maken tijdens de KWPN Hengstenkeuring in Den Bosch, begin februari.

 

Voor de aansprekende en opvallend bewegende Lugano (Governor x Johnson; fokker P. Buwalda, Brummen/eigenaar J.P. Dalsem) sprong op de laatste dag van de eerste bezichtiging het licht op groen. Een week eerder werd dit mooie resultaat al bereikt door de prachtig gefokte Lucky Luke (Desperados FRH x Jazz; fokker S.C. Groet, Rheezerveen/eigenaar H.J. Reverdink) en vervolgens ook door de imponerende Look at Me M (Dream Boy x Flemmingh; fokker J. & E. Mol, Diepenheim/eigenaar J.C.B. Middelbrink & J.J.M. Hendriks).

 

Ongekend resultaat nafok High Five

Met deze drie troeven kijken we vol verwachting uit naar de tweede bezichtiging, al houdt het hier niet mee op. Een ongekend resultaat kwam er op naam van de eerste jaargang van de in Borculo geveilde en later goedgekeurde High Five U.S. (Charmeur x Negro, fokker Chr. de Feyter Seydlitz, Axel/eigenaar J.M. van Uytert & P. Schockemöhle). Liefst vijf van zijn zes aangeboden nakomelingen -vier dressuurhengsten en één Gelderse hengst- verdienden een ticket voor de tweede bezichtiging!

 

Tot slot was er ook indirect succes in de springrichting. De moeders van de voor de tweede bezichtiging aangewezen hengsten Legend VDP (v. Grand Slam VDL) en Lovemaker VDP (v. Heartbreaker), beide van fokker/eigenaar A. & A.J. van de Pol uit Bathmen, zijn eerder in Borculo geveild. Het betreft de op 1.50m geklasseerde Cendy VDP (Triomphe de Muze x Corland; fokker A.N. van der Wey, Oudemirdum) en Chardonnay VDP (Quidam de Revel x Colino, fokker M. Liefhebber, Hoornaar). Dit mooie resultaat benadrukte nogmaals dat Veulenveiling Borculo tevens de uitgelezen plek is om genetisch hoogwaardige fokmerries te verwerven.

 

Lugano (Governor x Johnson; fokker P. Buwalda)

 

Over veulenveiling Borculo
Sinds 1979 de eerste eliteveiling en een van de meest toonaangevende veulenveilingen van Nederland. Jaarlijks komen de beste, streng geselecteerde dressuur- en springveulens onder de hamer tijdens de veilingen van Veulenveiling Borculo.

Aanmelden nieuwsbrief
Wilt u geïnformeerd worden over onze collecties spring- en dressuurveulens en het laatste nieuws omtrent Veulenveiling Borculo ontvangen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Stichting Nationale Eliteveiling Borculo
Secretariaat: Marjolein Ras
Postadres: Vierakkersestraatweg 24,
7233SC Vierakker, The Netherlands 
Tel. +31 (0)6 10394237

All rights reserved @Stichting Nationale Eliteveiling Borculo 2019

Online Veulenveiling