Elite Veulenveiling Borculo selecteert op sport en prestatie

Als een van Europa’s beste veulenveilingen heeft Veulenveiling Borculo de lat hoog liggen als het gaat om selectie van de veulens. Dit jaar presenteert de veiling een collectie veulens waarbij een sterk verervende moederlijn met veel sport de boventoon voert.

Fenomeen Cristello
De moederlijn van Prince Casall M (v. Casall) zal veel internationale springruiters aanspreken. Zijn moeder Vostelle gaf namelijk de Numero Uno nazaat Cristello die onder Denis Lynch een van de meest opvallende combinaties van dit moment is. Onder Kevin Jochems boekte Cristello al succes in CSI5* landenwedstrijden en hij zet zijn succes nu voort onder Denis Lynch op 1.60m niveau. De volle zus van Cristello is Belle die 1.50/1.55m met Lauren Hough en Paris Sellon sprong in de USA. Uit Vostelle komen ook nog eens de internationale paarden Gestelle M (9 jaar) en Inostello M (7 jaar) die op 1.40m niveau springen.

It’s all about sport
In de collectie komt één van de weinige nakomelingen van Chianti’s Champion te koop. De hengst maakte naam onder Frank Schuttert en behaalde topklasseringen in 5* Grand Prix’s met als hoogtepunt deelname aan de Wereldruiterspelen in Tryon. Na de verkoop van de hengst namen Peter Moloney en Christian Kukuk plaats in het zadel en konden er ook mee uit de voeten op topnieveau. Moeder Laika de Laubry Z is een dochter van Little Rock en een halfzus van de 1.60m paarden Lando’s Star (Elisabeth Kruse) en Chacco Blue Diamond (Monika Stangelova). Deze sport in de moederlijn maakt Chianti Rocks van Westzijde een zeer interessante aankoop voor de toekomst.

Prestatie volop
In de moederlijn van Palermo komen we nog een 5* superster tegen. Hello Senator van Scott Brash is nauw verwant aan deze Palermo. Het duo sprong tijdens de Rolex Grand Prix CSI5* in Genève naar een tweede plaats. Ook Agana van het Gerendal (1.60m met Lillie Keenan) vinden we in de pedigree van een van de veulens. De grootmoeder van Avalanche van het Gerendal (v. Aganix du Seigneur) is de moeder van Agana van het Gerendal. Ook Pepin (v. Emerald) kent een moederlijn met louter sport. Pepin is een halfbroer van de 1.60m paarden C. Hunter van Lucas Porter en Narazo de Nyz Z van Derim Demirsoy. Bovendien sprongen moeder Absie en grootmoeder Urmina 1.50 – 1.60m Grand Prix.

De collectie wordt compleet gemaakt met twee nakomelingen uit de befaamde ’t Roosakker fokkerij, nakomelingen van onder anderen All Star, Cornet Obolensky, For Pleasure, Chacco-Blue en Dominator. Ook komen er drie embryo’s te koop van de hengsten Chacco-Blue en Emerald.

De complete collectie is hier te bekijken.