Enola’s Emerald Z topper Borculo CSI Veulenveiling

Enola's Emerald Z

Tijdens de tweede Borculo CSI Veulenveiling, die op Jumping Schröder Tubbergen plaatsvond, was het Enola’s Emerald Z die met een prijs van € 20.000 de topper was. Deze tweede veiling bleek opnieuw een schot in de roos en mede dankzij de uitstekende collectie en de sfeervolle entourage kwam de gemiddelde prijs op € 13.500.

Buitenlandse belangstelling

Namens Veulenveiling Borculo keek Ton Lautenschutz na afloop van de veiling terug op een bijzonder geslaagde avond. “Het doet me goed dat we na vorig jaar opnieuw een zeer succesvolle veiling met uitstekende prijzen neer hebben kunnen zetten. De selecteurs Floris van Leuken en Pieter Jan Berkers hebben een werkelijk prachtige collectie samengesteld. De gemiddelde prijs van 13.500 is er een waar iedere fokker blij van wordt.” Meerdere veulens zijn naar het buitenland verkocht. Via bemiddeling van de VDL-stud werd één veulen naar Amerika verkocht. Ook is er een veulen naar Engeland verkocht. De andere veulens blijven na deze veiling in Nederlandse handen.

Enola’s Emerald Z

Topper Enola’s Emerald Z, verkocht voor €20.000,-, was van de zeven veulens het enige merrieveulen. Haar vader Emerald behoeft nauwelijks introductie. Daarbij komt ze uit een echte prestatiestam. Moeder Enola is een zus van maar liefst vier internationale springpaarden. Met €18.000,- bracht de kwaliteitsvolle Oelala (Halifax van ’t Kluizebos uit Jutravola elite ibop van Numero Uno) ook een uitstekende prijs op. Ook deze Oelala heeft een vader die zijn sporen verdiend heeft in de internationale springsport en combineert dit met een moederlijn waar veel sport achter zit. Hieronder de gekeurde hengst Carbani die 1.60m springt met Ali Rahmati. Andere topprijzen: 7.Charlie’s Talent Z (Chacco Blue) €16.000,-; 2. Orlando Grandia (Candy de Nantuel) € 13.000,-; 1. Bukowskey SR Z (Berlin) € 10.000,- and 3. Opertuno (Comme Il Faut) € 8.500,-.

You never walk alone

De veiling werd begonnen met een beeld gemaakt door Erna Visser. De opbrengst van €7.500,-  is voor “Samenloop voor Hoop Tubbergen/KWF”. “We zijn blij dat we op deze manier ons steentje mogen bijdragen. De loopgroep ‘you never walk alone’ gaat met dit bedrag 21 & 22 september meelopen voor dit goede doel van de KWF”, aldus Lautenschutz.

Loopgroep 'you never walk alone
De loopgroep ‘you never walk alone’

Foto’s: Kiek4fun