Esben Møller: ‘De kwaliteit van de collectie is zeer goed’

Esben Møller is jaar in jaar uit een terugkerende gast op de Veulenveiling in Borculo. Dat is zeker niet zonder reden. Zo haalde de bedrijfsleider van stoeterij Blue Hors al vele malen met succes jong talent via de veiling naar zijn stallen. Ook dit jaar is de Deen positief gestemd over de collectie dressuurveulens. “Het is denk ik weer een sterke collectie met verschillende goede bloedlijnen”, is Møller enthousiast.
De Deen reist de wereld rond op zoek naar talent, waarbij Veulenveiling Borculo steevast op het programma staat. “De atmosfeer is hier heel goed en het is super georganiseerd. Dat was al zo toen het nog in Borculo gehouden werd en hier in Vragender is het opnieuw perfect geregeld.”
Als een van de beste aankopen uit eerdere jaren noemt de Blue Hors-bedrijfsleider First Choice (Jazz x Negro). De inmiddels zevenjarige hengst is goedgekeurd bij Hannover en Oldenburg en heeft de verwachtingen van Møller in alle opzichten waargemaakt. “Dat paard heeft alles om het in de sport en fokkerij te gaan maken.”
Dit jaar heeft de Deen al een aantal veulens gezien waar hij belangstelling voor heeft. “Ik heb in de presentatie zeker al een aantal hele interessante gezien. Welke dat zijn, ga ik nog niet verklappen”, zegt Møller lachend.


Esben Møller