Exclusief bloed bijzonder gewild tijdens springveulenveiling Borculo

Dag 1 van de Nationale Eliteveiling Borculo stond in het teken van de springveulens. In de tot prachtige veilingpiste omgeturnde accommodatie van Paardensportcentrum Lichtenvoorde bleek het exclusieve bloed gewild bij de kopers. Dit kwam duidelijk naar voren bij veilingtopper Conner de la Vie Z (foto). Dit geweldige hengstveulen is als nakomeling van Cumano uit de fantastische fokmerrie Tuut Tuut de la Vie (v. Heartbreaker) bijzonder zeldzaam te noemen. Na een spetterend biedduel viel de hamer op €40.000,- en bleek een telefonische bieder uit de Verenigde Staten de langste adem te hebben.

 

Een vergelijkbaar verhaal ging op voor Baloulotte van de Eijkhof Z (v. Balou du Rouet). Dit merrieveulen is gefokt uit Linotte de Sohan, een bijna legendarische fokmerrie die eerder al zes internationale toppaarden gaf, waaronder Chic Hin D Hyrencourt, recent winnaar van CSI Twente. Voor €24.000,- bleef dit exclusieve veulen in Nederland. Eenzelfde bedrag werd neergeteld voor Noble Cornet (Cornet Obolensky x Corland). Het opvallend aansprekende hengstveulen kwam in handen van een Nederlandse eigenarencombinatie.

Dit jaar bleek het bloed van Cornet Obolensky weer populair, getuige ook de €19.000,- die werd neergeteld voor Narjolijn HRC (mv. Zirocco Blue VL), afkomstig uit de rechtstreekse lijn van Arezzo VDL en een mooie opener van de avond in Vragender.

 

ICSI techniek

Twee veulens brachten met €20.000,- nog meer in het laatje, waaronder Northern Light (Tangelo van de Zuuthoeve x Nabab de Rêve), een volle broer van Darry Lou (Beezie Madden). Eveneens van Tangelo van de Zuuthoeve is Torc-Falls-DB, nauw verwant aan Mylord Carthago, en goed voor een Russisch bod van €18.000,-. Andere nieuwe kopers lieten eveneens van zich horen. Onder meer springruiter Sjaak Sleiderink deed goede zaken bij een aantal topveulens.

In de prijscategorie van €15.000 tot €20.000,- kwamen meerdere opvallend gefokte en knap gemodelleerde veulens terecht. Hieronder Narina I W (v. Thunder van de Zuuthoeve), verwant aan Explosion W (Ben Maher) en New Nusha van ’t Studutch (v. Comme Il Faut), uit de rechtstreekse lijn van Usha van ’t Roosakker. Beide merries brachten €16.000,- op.

 

Eric Goossens, fokker van veilingtopper Conner de la Vie Z, zag zijn eerdere inspanningen op Veulenveiling Borculo beloond worden. “Het was zeker niet makkelijk om tot dit fokproduct te komen, aangezien het met behulp van de ICSI techniek is gegaan”, aldus de Belg, die erkende dat zijn fokproduct op voorhand tot de favorieten behoorde. “Maar dan moet het nog altijd gebeuren, hè. Ik ben de organisatie erkentelijk dat het zo goed is verlopen. Ik vind alles zeer professioneel georganiseerd en kom volgend jaar graag terug.”

 

Klik hier voor een volledig overzicht van de veilingprijzen.