Exclusief wildcardveulen van Chacco-Blue uit zus Glasgow toegevoegd aan CSI collectie

Een week na de presentatie van de prachtige collectie voor de Borculo CSI Veulenveiling heeft de selectiecommissie springen nog een bijzonder exclusief veulen hieraan weten toe te voegen door gebruik te maken van de wildcard. Het betreft de aansprekende Charlie’s Talent Z (foto), een opvallend hengstveulen met een pedigree om van te watertanden. Vader van dit via de ICSI-techniek gefokte veulen is de vermaarde Chacco-Blue. De huidige, onbetwiste nummer 1 dekhengst op de WBFSH-ranking kwam zelf vroeg te overlijden, waardoor zijn rechtstreekse genen zeer beperkt beschikbaar werden voor de fokkerij.

Volle zus vermaarde Sapphire

Bovenstaand feit alleen maakt Charlie’s Talent Z al een zeldzaamheid en in dit geval komt daar nog zijn geweldig gefokte moeder On Verra van ’t Merelsnest bij. Deze pas vijfjarige dochter van Kannan, de voormalige nummer 1 op de genoemde wereldranking, komt uit een zeer beroemde BWP-stam en is gefokt uit de 1.50m-merrie Wendelina van ’t Merelsnest (v. Darco). Daarmee is On Verra een zus van liefst negen internationale paarden, waaronder drie gekeurde hengsten, met als bekendste VDL Glasgow van ’t Merelsnest (Jur Vrieling). Charlie’s Talent’s grootmoeder Wendelina is op haar beurt een volle zus van de befaamde Sapphire, winnaar van olympisch teamgoud in 2004 en 2008 met de Amerikaan McLain Ward.

Veiling tijdens Jumping Schröder Tubbergen

Samen met de zes eerder gepresenteerde veulens is de collectie voor de tweede editie van de Borculo CSI Veulenveiling op 24 mei tijdens Jumping Schröder Tubbergen nu compleet. Deze collectie bestaat uit in model en beweging overtuigende veulens afkomstig uit de directe moederlijnen van wereldtoppers als Orient Express (Patrice Delaveau), Arrayan (Carlos Lopez/Sergio Alvarez Moya) en Liberty (Laura Kraut), en van vaderdieren als Emerald, Comme Il Faut en Halifax van het Kluizebos en is hier te vinden. De eerste editie van de Borculo CSI Veulenveiling bleek vorig jaar direct een schot in de roos, met een gemiddelde van €16.000,- voor de exclusieve collectie.

Charlie’s Talent Z (Chacco-Blue x Kannan)