Explosion W, Extra en Zinius maken tijdens GCT Parijs reclame voor Borculo-collectie

Explosion W behaalde tijdens de Longines Global Champions Tour van Parijs een prachtige vierde plaats in de Grote Prijs met Ben Maher (foto). Op vrijdag won deze combinatie al een 1.55m-rubriek, waarin Zinius (Harrie Smolders) en Extra (Olivier Philippaerts) derde en vijfde werden. In onze nieuwe collectie hebben we opvallende veulens die vanuit moederszijde nauw verwant zijn aan deze drie wereldtoppers.

Allereerst het merrieveulen Narina I W (v. Thunder van de Zuuthoeve). Zij is gefokt uit de merrie Zarina (v. Heartbreaker), niemand minder dan de zus van de genoemde Explosion W, het negenjarige fenomeen dat eerder dit seizoen al de GCT van Madrid won en tweede werd in Shanghai!

Ook met Extra hebben we te maken met een pas negenjarige KWPN’er die opvalt op het hoogste niveau. Hij is gefokt uit Wucinda (v. Heartbreaker), tevens de moeder van het door ons geselecteerde hengstveulen Number One (v. Diamant de Semilly). En dan het hengstveulen Dex Special MB Z (v. Dominator Z). Zijn moeder is I’m Special Sinia HB, de volle zus van Winia van ’t Vennehof (1.50m-niveau), moeder van Harrie Smolders’ Zinius.

 

Genetische waarde

Deze actuele resultaten op 5*-niveau bevestigen nogmaals op objectieve wijze de genetische waarde van onze collectie, die ongekend veel Grand Prix-sport van zowel vaders- als moederszijde bevat. De collectie springveulens zal -net als de collectie dressuurveulens- op korte termijn bekend worden gemaakt. Deze veulens zullen tijdens onze veiling op woensdag 29 augustus onder de hamer komen in PSC Lichtenvoorde te Vragender.

 

Foto: Stephano Grasso/LGCT