Aanmelden

Ik wil mijn veulen aanmelden voor selectie, moet ik dan al kosten betalen?

Nee, aanmelden is kosteloos en je ontvangt snel reactie of we het veulen thuis komen bekijken. We organiseren geen selectiedagen.

Ik heb mijn veulen aangemeld, als de commissie mijn veulen selecteert ben ik dan verplicht het veulen te veilen?

Zodra de commissie het veulen bekeken en geselecteerd heeft dan gaan we over tot veilen en ben je verplicht om het veulen aan te bieden voor de veiling.

Mijn veulen is geselecteerd voor de veiling, hoe gaat dit nu verder?

Je krijgt van ons een veilingcontract toegestuurd, samen met meer informatie over de videodagen en veiling. Voorafgaand aan de veiling ontvang je een uitgebreid document waarop alle voorbereidingen staan voor de videodagen. Tijdens de videodagen hebben we een heel team klaar staan die de puntjes op de i zet en zorgt dat merrie en veulen tip top in de baan verschijnt. Wij schrijven een uitgebreide promotietekst die je te lezen krijg op de videodagen.

Wat zijn de kosten voor deelname aan de veiling?

De opstartkosten zijn 435 euro excl BTW, de factuur hiervoor ontvang je na de videodagen. Bij verkoop van het veulen rekenen we een verkoopcommissie die 8%, 10% of 12% is. Afhankelijk van het bedrag waar het veulen voor is verkocht.

Aankoop

Ik heb een veulen gekocht, hoe gaat het nu verder?

Gefeliciteerd! Je krijgt van de veiling een contract toegestuurd, die kun je digitaal ondertekenen. De dag na de veiling krijg je de factuur die je binnen vijf dagen moet voldoen. Daarna neemt de organisatie contact op voor aflevering van het veulen.

Ik heb een veulen bij jullie gekocht maar woon zelf in het buitenland, kunnen jullie helpen met transport?

Wij helpen graag! We werken samen met een aantal export professionals en samen maken we een passend plan. Op zoek naar een veulen voor de hengsten opfok of juist op zoek naar een merrieveulen voor sport en fokkerij? Bent u benieuwd welk veulen goed bij u zou passen? Onze selectiecommissie geeft graag advies en aanvullende informatie over de veilingveulens. Neem contact op met de organisatie en leg jouw zoekvraag neer bij de selectiecommissie.

Vanaf wanneer mogen de veulens gespeend worden?

De veulens mogen gespeend worden vanaf 4,5 maanden en moeten daarna binnen twee weken afgeleverd worden. Tot die tijd is het risico voor de fokker. Na 4,5 maanden gaat het risico naar de koper. De veulens worden in Nederland door de fokkers thuisgebracht bij de kopers. Koop je vanuit het buitenland dan moet de koper het transport regelen.

Interesse in veulens

Ik wil graag het keuringsrapport inzien, waar kan dat?

Je kunt van ieder veulen het keuringsrapport opvragen via annelou@veulenveilingborculo.nl

Ik heb vragen over een aantal veulens, kan ik met de selectiecommissie overleggen?

We helpen je graag! Je kunt contact opnemen met ons via info@veulenveilingborculo of via 0031-62129320 en dan brengen we je in contact met de juiste persoon.

Waar kan ik de 180 graden video’s zien van de veulens?

Ga naar het desbetreffende veulen op de website, klik op ‘bekijk 180 graden video’, vul je e-mailadres in en je krijgt de video direct te zien.

Zijn de veulens verzekerd?

De veulens kunnen verzekerd worden bij EFO. De veulens die vooraf zijn verzekerd bij EFO zijn tot en met de dag van aflevering verzekerd. Interesse in een verzekering? Laat het ons weten en we regelen dit direct.

Kan ik de veulens bezichtigen voor de veiling?

Dat is zeker mogelijk! Naast het uitgebreide videomateriaal op onze website verstrekken we graag de gegevens van de fokkers. Zij presenteren de veulens thuis en zo krijg je een nog betere indruk van het veulen.

Wat zijn de selectie-eisen van de Borculo veulens?

Veulens die geselecteerd zijn voor de veiling gaan door een strenge selectieprocedure. Dit is hoe wij de talenten voor de toekomst selecteren:

  • Een pedigree met veel sport en bewezen resultaten
  • Veulens met een goed bewegingsmechanisme en drie goede gangen
  • Correcte beenstanden en de selecteurs hebben veel oog voor conformatie
  • Een gecertificeerde dierenarts checkt de veulens twee keer voor veiling
Zijn de veulens getest op WFFS?

De veulens worden niet standaard getest. Als een veulen een moeder, vader of grootvader heeft waarvan bekend is dat hij/zij drager is van het WFFS-gen dan worden deze veulens van te voren getest op WFFS. De uitslag is te lezen onderaan de tekst van ieder veulen.

Online bieden

Ik wil me registreren om te bieden, hoe werkt dat?

Op deze pagina hebben we een uitgebreid overzicht gemaakt over het registreren. Lukt het niet? Neem contact op met onze helpdesk via 0031-621293120.

Komt mijn naam bij mijn bieding te staan?

Uiteraard hebben we privacy hoog in het vaandel staan en daarom publiceren we je naam niet bij de bieding. Wist je dat je veulens in de gaten kunt houden in een persoonlijk overzicht? Maak de veulens favoriet en volg de biedingen op de voet. Ook krijg je een mail als er een bieding is geplaatst.