Foto- en videodagen voor veulencollectie 2018 in aantocht

We tellen alweer af naar de foto- en videodagen. Verspreid over deze twee dagen zal de veulencollectie van de Nationale Eliteveiling Borculo 2018 acte de présence gaan geven, om op de best mogelijke wijze te worden vastgelegd op beeld. De eerste foto- en videodag staat gepland op dinsdag 26 juni. Plaats van handeling is de aansprekende en centraal gelegen locatie van Resim Dressage in Harskamp. Precies een week later, om precies te zijn op dinsdag 3 juli, vervolgen we op dezelfde locatie met de tweede foto/videodag, waarna we de complete collectie visueel hebben vastgelegd en we deze op relatief korte termijn kunnen gaan presenteren. U bent van harte welkom op deze beide dagen!

 

Dressuurcollectie

Natuurlijk kunnen we ook al tipje van de sluier oplichten. Als we eerst het vizier richten op de dressuurcollectie kunnen we stellen dat deze zonder twijfel voldoet aan de hoge eisen van onze veiling. De geselecteerde veulens zijn genetisch hoogwaardig en blinken uit in beweging en in model. Bij de vaderdieren zien we veelal een mix van bewezen Grand Prix-hengsten en jong Grand Prix-talent. Een steekproef levert namen op als Zonik, Totilas, Desperados, Expression, For Romance, Governor, Toto jr, Franklin, Secret, Quantensprung en Iconic B. Daarbij kunnen we op voorhand kunnen ook melden dat de beste moederlijnen uit de Nederlandse dressuur op de veiling van donderdag 30 augustus in Paardensportcentrum Lichtenvoorde te Vragender vertegenwoordigd zullen zijn.

 

Springveulens

Als we de aandacht verleggen naar de collectie springveulens staat nu al vast dat niet eerder zoveel sport tot op het hoogste niveau in de pedigrees van de veulens aanwezig is geweest. Bij de vaderdieren zijn bewezen Grand Prix- en fokhengsten als Casall, Cornet Obolensky, Cumano, Diamant de Semilly, Verdi,  Balou du Rouet en Thunder van de Zuuthoeve goed vertegenwoordigd. Zij worden aangevuld met actuele Grand Prix-hengsten en jong toptalent, zoals Quabri de l’Isle, Vagabond de la Pomme, Comme Il Faut, Hector van de Abdijhoeve, Nixon van ’t Meulenhof, Chapeau TN en Casago.

Zoals aangegeven zijn de moederlijnen net zo goed doordrenkt met sportgenen. Dit in combinatie met sterke modellen en een overtuigende galoppade legt de basis voor een succesvolle veiling op woensdag 29 augustus in Vragender.