Geweldige springcollectie laat zich uitstekend betalen

Waar de dressuuravond al spectaculair afgetrapt werd met een gemiddelde van bijna 14.000 euro, deden de springveulens vanavond niet onder. De 38 veulens werden voor een gemiddelde van 13.300 verkocht. Een geweldige gemiddelde verkoopprijs waar de organisatie met recht trots op is.

Voor tekenen
‘’Dit is het resultaat waar je van tevoren voor tekent. Het overtreft alle verwachtingen. We wisten natuurlijk dat we een sterke collectie hadden, maar daarna gaat het erom of je klanten hebt als veiling’’, vertelt Pieter Jan Berkers. Die klanten waren duidelijk aanwezig vanavond en kwamen uit alle windstreken van de wereld. Vanaf het begin af aan was er een enorme belangstelling voor de veulens, nog voordat de veiling afliep stonden een aantal veulens al op een hoog bedrag.

Winnaar van de avond
De absolute winnaar van de avond werd Catousha Key SR Z. Voor 45.000 euro gaat het merrieveulen naar Amerika. De dochter van Catoki uit een moederlijn van Usha van ’t Roosakker kon rekenen op veel internationale gegadigden. Uiteindelijk waren het Amerikanen die het winnende bod wisten te plaatsen.

Kleur in trek
Vroeg in de veilingen was het bonte merrieveulen Royal Zovjet Grandia, een dochter van Tangelo van de Zuuthoeve, al spraakmakend. Klanten uit Zwitserland verwelkomen haar voor 31.000 euro.

Brede top
De super charmante Rogliç (v. Conthargos) vond voor 25.000 euro nieuwe eigenaren in Hongarije. Voor 1000 euro minder werd wildcard Aranix Rising verkocht en die blijft, als een van de weinige veulens, in Nederland. Tarcotique KCX Z  (v. Taloubet Z) is een apart gefokte merrie en werd verkocht voor 21.000 euro naar Italië. Net als in de dressuurveiling was er een brede top in de kwaliteit. De collectie kenmerkte zich niet alleen door uitstekende sport in de moederlijn. De veulens hadden ook uitzonderlijke modellen, een voorbeeld daarvan is Amira S.Z. (v. Aganix du Seigneur). Ook zij gaat naar Zwitserland voor 17.000 euro.