Groot succes voor Veulenveiling Borculo tijdens de KWPN Kampioenschappen

De KWPN-goedgekeurde Imposantos liep in de Pavo Cup-finale, de afsluitende dag van de KWPN Kampioenschappen, naar een prachtige overwinning. Met veel allure toonde de Wynton-zoon zijn ongekende rijdbaarheid en zijn enorme kwaliteiten. Al voor het oordeel van de gastruiter stond Imposantos aan kop en met hoge cijfers voor het overrijden werd de in Borculo geveilde hengst gekroond tot koning van de Pavo Cup voor vijfjarigen.

 

Opnieuw een prachtig resultaat voor ruiter Bart Veeze, eigenaar Theo Driessen en fokker Willy Wijnen. Ook dit jaar bieden we van dezelfde fokker opvallende veulens uit de moederlijn van Imposantos aan. Hieronder cat. no. 38 Narina W, dochter van Impression uit de Grand Prix-merrie Tarina (Jazz x Sultan), een halfzus van de moeder van Imposantos. Daarnaast is er in de springrichting(!) het veulen cat. no. 52 Narina I W (v. Thunder van de Zuuthoeve). Zij is gefokt uit Zarina III (Heartbreaker x Baloubet du Rouet x Sultan), een halfzus van de fenomenale Explosion W (ruiter Ben Maher).

 

Sterke finaleproeven

Dat is niet het enige Borculo-succes op de KWPN Kampioenschappen. Jazz-dochter Hello d’Ottie, eerder deze maand succesvol op het WK voor Jonge Dressuurpaarden bracht het tot de achtste positie in de Pavo Cup. Uit een halfzus van haar moeder komt cat. no. 37 Norma d’Ottie (v.Iconic B) onder de hamer op 30 augustus. WK-merrie Hollywood Tarpania, als veulen geveild in Borculo, liet haar kwaliteiten in een solide finaleproef zien.

 

De kwaliteitsvolle Negro-dochter Jasmijn S kwam onder Lars op ’t Hoog naar de zeventiende positie, ook haar kwaliteiten werden herkend op Borculo’se grond. De nog jonge KWPN-hengsten Indian Rock (vierde) en Iconic B (zevende) liepen een sterke Pavo Cup-finale. Veulenveiling Borculo veilt een aantal goed gefokte nakomelingen van deze veelbelovende hengsten, waaronder Night Dream (cat. no. 43 Indian Rock x  De Niro) en de eerder genoemde Norma d’Ottie (cat. no. 37).

 

Blom Cup

De KWPN-hengst Grandorado TN (v.Eldorado van de Zeshoek) eindigde op de derde plaats in de Blom Cup voor zevenjarige springpaarden. Van deze onder Willem Greve goed springende hengst is Na Macoemba (cat. no. 38) opgenomen in de Borculo-collectie.  Bij de zesjarigen zien we Hannah-Gold (v.Nabab de Reve) onder Boy Peels tot de vierde plaats komen. Op woensdag 29 augustus komt uit dezelfde moeder Ninja Noordenhoek (cat. no. 63 v.Vivant van de Heffinck) onder de veilinghamer. Beide paarden hebben de internationale springmerrie Eurocommerce Vicky Gold als grootmoeder.

 

Nationale Veulenkeuring

Maar liefst drie Borculo-veulens werden geselecteerd voor de Nationale Veulenkeuring. De rassige en goed galopperende Nog Een Sinaa (cat. no. 4 v.Arezzo VDL) werd op de CK van Tolbert kampioen. in de NVK eindigde de nazaat van Arezzo VDL als zesde. Naluciënne STMT (cat. no. 50 v.Quantensprung) stamt uit de stam van de KWPN-hengsten UB40 en Davino V.O.D., en kwam in Overijssel tot de overwinning. In de NVK werd dit kwaliteitsvolle merrieveulen als elfde opgesteld. De complete Next Deniro H (cat. no. 5), een zoon van Grand Prix-paardenmaker De Niro, uit de WK- en Lichte Tour-merrie Randy Star (v.Lancet), werd in België tot kampioen gehuldigd en komt ook in Borculo onder de hamer.

 

Kijk hier voor de volledige veulencollectie 2018.

 

Foto: Imposantos winnaar van de Pavo Cup voor vijfjarigen met Bart Veeze