Halfbroer geselecteerd merrieveulen (v. Balou du Rouet) wint Grote Prijs CSI Twente!

Tijdens CSI Twente werd nogmaals bevestigd dat de veulencollectie 2018 van de Nationale Eliteveiling Borculo nauw aansluit op de hedendaagse topsport. De zware 1.60m Grote Prijs van het als klassieker te boek staande viersterren concours kende slechts twee foutloze combinaties. De schifting kreeg een vervolg in de barrage, waarna de fenomenaal presterende Chic Hin D Hyrencourt met de Italiaan Antonio Alfonso (foto) als enige de nul wist te houden in Geesteren.

 

Dezelfde Chic Hin is een halfbroer van het voor onze veiling geselecteerde merrieveulen van Balou du Rouet en beide zijn gefokt uit de topmerrie Linotte de Sohan (v. Elanville). Linotte liep zelf tot op 1.45m-niveau en gaf al verschillende gekeurde hengsten en zeven internationaal geklasseerde nakomelingen, waaronder twee op 1.60m-, één op 1.55m en één op 1.50m-niveau. Een bijzonder sterke fokmerrie is ook haar moeder Femke P. Deze Voltaire-dochter heeft zelfs twaalf paarden gebracht die internationaal zijn geklasseerd. Hierbij vier op 1.60m-niveau, waaronder Kalita de Sohan, de volle broer van Linotte.

 

Hoogwaardige collectie

Dat afkomst zich niet verloochent, toonde Chic Hin D Hyrencourt aldus tijdens CSI Twente en hetzelfde zal opgaan voor zijn halfzus, gefokt door Stal Eijkhof uit Roggel. Dit Balou du Rouet-veulen staat symbool voor onze collectie, die werkelijk boordenvol bewezen sportgenen zit. Nog even en dan wordt de opvallende selectie springveulens bekend gemaakt. Op woensdag 29 augustus komen deze veulens onder de hamer in Paardensportcentrum Lichtenvoorde te Vragender, waarna het op donderdag de beurt is aan een eveneens bijzonder hoogwaardige collectie dressuurveulens.

Foto © Loes Wielheesen