Het beste van Nederlandse bodem nu te koop bij Veulenveiling Borculo

Vandaag lanceert Veulenveiling Borculo de collectie voor de Elite veiling van 2020. Met 77 topveulens en 3 zeer interessante embryo’s is het een complete collectie.

Wow-factor
De dressuurcommissie bestaande uit Nol Gerritsen en Wouter Plaizier ging op zoek naar veulens met de wow-factor. Die vonden zij in nakomelingen van onder anderen de hengsten Kjento, Le Formidable, Fürst Jazz en Blue Hors Farell. Enkele weken voor de publicatie van de collectie ging Pascoe (Le Formidable uit Edalien v. Wynton) de wereld al over en was hij spraakmakend door zijn manier van bewegen

Niet minder spraakmakend is Paisible, een zoon van Kjento uit H. Novorette (v. Krack C). Hij is gefokt uit de directe lijn van Don Juan de Hus maar is daarbij zelf een van de toptalenten uit de veiling. Ook wist de commissie nakomelingen van Totilas, Ferdaux, Vivaldi en Secret vast te leggen. De dressuurcommissie: ‘’De gehele collectie kenmerkt zich door correctere exterieurs en een ruige bewegingsvorm. Niet alleen de vaderdieren vonden we belangrijk, de moeders speelde ook een zeer grote rol in de selectie. Alles is immers erfelijk. ‘’

Opvallende fokkerij
Floris van Leuken en Pieter Jan Berkers gingen op zoek naar de beste springveulens voor de veiling en kwamen thuis met een gezelschap zeer interessante genen. De springcommissie: ‘’De merrielijn is voor ons het allerbelangrijkste, maar ook exterieur is zeer belangrijk. Kopers moeten er blindelings vanuit kunnen gaan dat ze bij Veulenveiling Borculo een correct veulen kopen. De veulens zijn opwaarts gebouwd zijn met een goede rug en lendenpartij, de galop is krachtig, gemakkelijk en met veel vermogen tot schakelen.”

Nakomelingen van All Star, Casall ASK, Cornet Obolensky, For Pleasure en Dominator Z sieren de lijst van geselecteerde veulens. Een opvallend veulen is Pepin, een zoon van Emerald van ’t Ruytershof (mv. Corland). Hij is een broer van de 1.60 GP paarden C. Hunter van Lucas Porter en Narazo de Nyz Z van Derim Demirsoy. Daarbij sprongen zowel moeder Absie en grootmoeder beiden op 1.50 -1.60m niveau. Ook wist de commissie een nazaat uit de befaamde van ’t Roosakker fokkerij te selecteren. Grandusha key Z (v. Grandorado TN) komt uit de bekende stam van Usha van ’t Roosakker.

Embryo collectie
Voor het eerst veilt Veulenveiling Borculo een drietal embryo’s. Chacco-Blue doet van zich spreken als vaderdier en dat is ook de reden dat er twee Chacco-Blue embryo’s te koop zijn. De beide embryo’s komen uit merries met veel sport in de lijn. Grootmoeders Pristanna en Elien presteerde beide op het hoogste niveau. Voor de dressuurliefhebbers is er een embryo van Jameson RS2 uit Eva Lynn. Op haar beurt is zij een dochter van de legendarische Annabel. Moeder van Bretton Woods en Chagall D&R.

Nederlandse bodem
Sinds jaar en dag is Veulenveiling Borculo een van de hoogst aangeschreven veulenveilingen van Nederland. Borculo-veulens vinden over de hele wereld hun weg in de (top)sport. Van slechts een aantal hengsten zijn er meerdere veulens geselecteerd, een sterk verervende moederlijn met veel sport voert de boventoon. Het beste van Nederlandse bodem, dat is te koop bij Veulenveiling Borculo.

De veiling vindt online plaats op 26 (springveulens) en 27 (dressuurveulens) augustus.

Bekijk hier de complete collectie.
Bekijk hier de catalogus.