Imposantos imponeert in finale hengstencompetitie

Wynton-zoon Imposantos, geveild op Veulenveiling Borculo, stal vanavond de show in de finale van de Blom KWPN hengstencompetitie. Hij won het overall klassement onder Bart Veeze met 89 punten voor zijn finaleproef.
Imposantos deed zijn naam eer aan, schrijft Horses.nl. Met name in de draf deed de hengst dat door een 9,5 te noteren. De Wynton-zoon draaft met veel souplesse en een krachtig achterbeen gebruik waarbij hij laat zien goed te kunnen schakelen. De harmonie en aanleg werden met een negen beoordeeld.
De winst van Imposantos leverde een enorm blije fokker en eigenaar op, is te lezen op De Hoefslag. ‘Daar doe je het voor,’ reageert zijn fokker Willy Wijnen vlak na zijn winst. ‘Imposantos is een paard dat zo veel mee heeft met een enorme werklust net als zijn moeder trouwens. Als veulen was het al een plaatje met veel bloed en uitstraling. Toen was het al een echt hengstenveulen, maar je kan ze niet allemaal houden.’
Dus ging de jonge hengst naar de veulenveiling in Borculo waar Theo Driessen hem kocht, wat volgens zijn vrouw eigenlijk helemaal niet de bedoeling was. ‘Theo had mij beloofd dat hij niks zou kopen, want we hadden nog recent paarden aangekocht. Toen ik hem belde met de vraag of hij een veulen had gekocht, antwoorde hij resoluut: ‘nee’. Toen hij thuis kwam bleek het inderdaad dat hij niet één, maar twee veulens had gekocht. Ik had bijna daardoor bijna mijn koffers gepakt,’ vertelt ze lachend.