In Borculo geveilde hengsten My Touch en Mon Ami naar KWPN Stallion Show

Twee opvallende hengsten die als veulen op de Borculo Elite Veulenveiling in 2017 zijn verkocht, kregen tijdens de eerste bezichtiging van de KWPN Hengstenkeuring groen licht voor deelname aan de tweede bezichtiging. Met de doorverwijzing van My Touch en Mon Ami (foto boven) naar de KWPN Stallion Show in Den Bosch werd dit mooie resultaat evenredig verdeeld over de fokrichtingen springen en dressuur.

De 2,5-jarige My Touch (fokker T. Goumans Hermus) is een nakomeling van de sterk verervende Grand Prix-hengst Untouchable en gefokt uit de merrie Charavola (v. Ahorn). Deze zeer interessante merrie liep zelf op ZZ-niveau, gaf al twee internationaal geklasseerde paarden en is een volle zus van de moeder van Makavoy (1.60m/CSI5*). De voormalige topper van de Canadees Ben Asselin is net als Untouchable een van de meeste succesvolle nakomelingen van Hors la Loi II.

Franklin-zoon Mon Ami

De eveneens bijna driejarige Mon Ami (fokker T.B. Hassink) toonde zich tijdens de eerste bezichtiging in Ermelo een waardige vertegenwoordiger van de zo opvallend fokkende hengst Franklin, zelf kampioen van de KWPN Hengstenkeuring in 2013. Mon Ami’s moeder Gadette (v. Charmeur) liep een sterke IBOP, en scoorde daarin vier achten, waaronder voor de draf. Grootmoeder Nadette leverde al verschillende succesvolle dressuurpaarden.

Zowel My Touch als Mon Ami gaan we dus terugzien tijdens de KWPN Stallion Show, die van woensdag 29 januari tot en met zaterdag 1 februari gepland staat in de Brabanthallen te Den Bosch. Wij wensen fokkers en eigenaren van deze prachtige talenten veel succes!

My Touch als veulen (Untouchable x Ahorn)

Foto Mon Ami: Melanie Brevink/Eisma Horsesmedia