Jaaroverzicht 2018: ongekende prestaties van voormalige Borculo veulens!

Op de valreep van 2018 is het ideale moment daar om nog eens terug te kijken naar wat dit jaar allemaal heeft gebracht voor de in het verleden geveilde veulens op de Nationale Eliteveiling Borculo. Als we de hoogtepunten eruit lichten -en dat waren er vele- zien we dat de ‘Borculo-paarden’ het jaarrond weer ongekende prestaties hebben geleverd! Het levert het volgende overzicht namen op, chronologisch gerangschikt op de geleverde prestatie.

 

  • Kremlin MD (Governor x Rousseau, fokker M. Dinnissen) wordt vroeg in februari tijdens de KWPN Hengstenkeuring als de kampioenshengst dressuur gehuldigd. In totaal worden liefst zes voormalige Borculo-veulens aangewezen, waaronder ook Kartouche (Baltic VDL x Baloubet du Rouet, fokker H. Kessels), de nummer 4 bij de springhengsten.
  • Babylotte (Dollar du Murier x Concorde, fokker F. Burgers) en de Braziliaan Yuri Mansur beginnen het jaar 2018 als de nummers 21 van de wereld en winnen in maart op knappe wijze tijdens het WEF in Wellington door 83 andere combinaties achter zich te laten.
  • Ace (Berlin x Irco Polo, fokker P. de Mol) laat met de Amerikaanse Alison Robitaille in april van zich horen tijdens de Wereldbekerfinale Springen in Parijs. Het duo doet mee tot in de laatste ronde en eindigt als 14e in de wereldtop.
  • King de Niro (De Niro x Ampère, fokker T. Huizing) behaalt in mei zijn goedkeuring bij het KWPN. Eerder al werd de door Andreas Helgstrand aangekochte kampioenshengst Kremlin MD goedgekeurd in Denemarken.
  • Zuidenwind (OO Seven x Jazz, fokker H. van Helvoirt) neemt in juli met het Zweedse team deel aan het CHIO Aken. In de Grand Prix scoort de gekeurde hengst met Rose Mathisen een knappe 72,4%.
  • Imposantos (Wynton x Krack C, fokker W. Wijnen) wint in augustus onder Bart Veeze de Pavo Cup in Ermelo (foto). Eerder al was deze combinatie op dezelfde locatie zeer succesvol tijdens het WK voor Jonge Dressuurpaarden.

  • With Wings (Larino x Ronald, fokker G. Arts) imponeert in september met de Japanse Karen Polle tijdens de WEG in Tryon. Het duo wordt 11e in de openingsproef met 124 combinaties en blijft tot en met de individuele finale (beste 25) in de strijd op het allerhoogste podium in de springsport.
  • Kyton Platinum (Ferguson x Ferro, fokker W. Goesten) is in november de volgende goedgekeurde hengst bij het KWPN. In hetzelfde weekend verdient Liborio (Jazz x Ampère, fokker Statement Horses) ook nog een goedkeuring bij het Oldenburger Verband.
  • High Five U.S. (Charmeur x Negro, fokker Chr. de Feyter Seydlitz) sluit het jaar in december passend af. De gekeurde hengst imponeert met zijn eerste jaargang tijdens de eerste bezichtiging van het KWPN. Liefst vijf van zijn zes aangeboden nakomelingen verdienen een ticket voor de tweede bezichtiging.

 

Met bovenstaand overzicht kunnen we vol vertrouwen het nieuwe jaar instappen. Het belooft nu al een bijzonder jaar te worden, aangezien Veulenveiling Borculo in 2019 haar 40-jarig bestaan mag vieren! En ook in het nieuwe jaar kunnen alle topprestaties van de voormalige Borculo-veulens weer op de voet worden gevolgd via het HorseTelex-overzicht, waarin alle actuele internationale top-10 resultaten van de Borculo-paarden staan weergegeven.

 

With Wings en Karen Polle in actie tijdens de WEG in Tryon