Kampioenen sieren collectie Veulenveiling Borculo

De Centrale Keuring van KWPN Noord-Brabant werd een succesvolle dag voor de veulens van Veulenveiling Borculo. Door een fraaie prijzenpot, gratis deelname en internationale juryleden was er een grote belangstelling voor de keuring. Drafmachine Rose of Turona (v. Las Vegas) mocht zich als kampioen opstellen. Rain-Beau GS (v. Le Formidable) werd in de groep met fantastische merrieveulens tweede en werd reservekampioen. Eerder wist ook Lagherta LMD (v. Las Vegas) al een kampioenslint te verdienen. In totaal kregen vier veulens een uitnodiging voor de Nationale Veulenkeuring.

Opstijgen in draf
Door een fraaie prijzenpot, gratis deelname en internationale juryleden was er een grote belangstelling voor de keuring. Marion Dorresteijn geeft een louter positieve toelichting over de veulens: ‘’ Kampioene Rose of Turona (Las Vegas uit Turona ster pref prest PROK van Negro) van fokker M.J. Wijlaars uit Nuenen maakte in beide rondes een goede indruk. Dit is een zeer goed ontwikkeld, hoogbenig veulen met mooie voorhand en goed fundament. Ze beweegt met ontzettend veel houding, waarbij ze bijna opstijgt maar toch ook goed over de rug blijft bewegen. Ze heeft veel schoudervrijheid en kan goed schakelen in beweging, ook op een rustig tempo blijft ze heel goed in balans. In galop valt ze op met haar goede lichaamsgebruik”, licht Marian Dorresteijn toe.

Zelfhouding
Als tweede opgesteld werd het Le Formidable-veulen Rain-Beau GS (uit Labeau GS elite EPTM-dres PROK van Fellini) van fokker E. Gesthuizen-Smits uit Ottersum. “Een hoogbenig, rassig veulen met aansprekende voorhand. Ze zou iets sterker in de bovenlijn mogen, en beweegt met goede tact, zelfhouding en kan goed schakelen.”

Nationale Veulenkeuring
Bij de hengstveulens verdiende ook Rens L (v. Lord Romantic) en Rockstar (v. Le Formidable) een ticket voor de Nationale Veulenkeuring in de sterke groep. Rens L werd verkocht tijdens de Early Summer Auction en Rockstar versterkt de collectie van augustus.

Reservekampioen Oldenburg
Eerder wist Lagherta LMD (v. Las Vegas) ook al reservekampioen te worden bij de Oldenburger veulenkeuring in Lieshout. Dit merrieveulen heeft uitstraling, een ongelofelijk bewegingsmechanisme en is goed gefokt.

Op 4 augustus wordt de collectie van Veulenveiling Borculo gelanceerd. Als eerste op de hoogte van de collectie? Meld je dan hier aan.

Bron: KWPN en Veulenveiling Borculo

Foto: Lagherta LMD