Kopers weten ook de weg naar online veiling te vinden

Na het ongekende succes van 2020 waren de verwachtingen hooggespannen voor de dressuurveulens van Borculo. Live up to expectations en dat is precies wat de veiling deed. Met een gemiddelde 13.738 euro, felle biedduels en klanten van over de hele wereld kijkt de organisatie terug op een zeer goede veilingavond. Het duurste veulen was een dochter van tophengst Las Vegas. Rose of Turona werd verkocht voor 43.000 euro.

Nederlandse bodem
Dat je zo’n goed gemiddelde haalt in de drukke wereld van veulenveilingen blijft speciaal, begint organisator Annelou de Man. Van tevoren hebben Nol Gerritsen en Wouter Plaizier veel complimenten mogen ontvangen over de kwaliteit van de collectie. Net als in de Early Summer Auction wisten veel Nederlanders hun slag te slaan in de veiling. ‘’We zijn altijd heel blij met buitenlandse bieders, maar voor de sport én fokkers is het mooi als ze op Nederlandse bodem blijven. We zijn blij dat we ook met een online veiling weten te scoren. Door de grillige coronamaatregelen hebben we in een vroeg stadium er al voor gekozen om  de veiling online te houden. Dat geeft rust in de organisatie, we hebben volle focus op onze klanten gehad.’’

Favorietenrol
Het bleef lang spannend tijdens de online veiling. De kampioen van de CK van Noord-Brabant wist haar favorietenrol waar te maken. Nederland, België en Zweden streden om haar kwaliteiten. Rose of Turona werd verkocht voor 43.000 euro. De dochter van Pavo Cup winnaar Las Vegas is een waar talent voor de toekomst. Ook Rossini (v. For Romance) wist de bieders op het laatste moment nog bezig te houden. Uiteindelijk wisten kopers voor 17.000 het winnende bod te plaatsen.

Bubbels op Roitaine O
Ook de fokkers van Roitaine O (v. Fontaine TN) konden een glas bubbels drinken op het succes van de veiling. Het veulen met een prachtig model en een sterke beweging is hengstenpotentieel voor de toekomst. De nieuwe eigenaren zijn woonachtig in Denemarken en kochten hem voor 34.000 euro. Nazaten van kampioenshengst Le Formidable zijn ook in trek. Rain-Beau GS (26.000), Romee.Bertje van de Palsina (11.000), Richy (20.000) en Rockstar (18.000) vielen op in de veiling.

>20.000+
Ravitano, een zoon van Mansion, is voor 25.000 euro verkocht naar Duitsland. Roatan-Fin D (v. Fürst Jazz) wist de harten van Spaanse eigenaren te stelen. Het hengstveulen is verkocht voor 37.000 euro. Rhytmiek van de Nethe (v. Bonds) is een opvallend merrieveulen dat voor 29.000 euro verwisselt van eigenaar. Deze prijzen geven de brede top van de veiling aan.

Dinsdag 24 augustus is de beurt aan de springveulens. Om 19.30u loopt de veiling af.