Kremlin MD ook kampioen op Deense keuring, Imposantos gekeurd voor Hannover

Opnieuw heeft voormalig Borculo-veulen Kremlin MD (Governor x Rousseau, fokker M. Dinnissen) een gerenommeerde hengstenkeuring met het kampioenslint verlaten. De imponerende hengst van eigenaren Helgstrand Dressage en Solyst Heste liet tijdens de DWB-keuring in Herning een ijzersterke indruk achter onder het zadel. Deze bracht hem niet alleen een definitieve goedkeuring voor het Deense stamboek, maar ook het kampioenschap bij de vierjarigen.

Met dit prachtige resultaat blijven de successen voor de jonge Kremlin MD zich opstapelen. Als veulen werd hij aangekocht door Louis en Gabriëlle Röst tijdens de Borculo Elite Veulenveiling. Amper drie jaar later stond hij nogmaals in de schijnwerpers en dit maal volop als de onbetwiste dressuurkampioen van de KWPN hengstenkeuring (openingsfoto). Kremlin kwam daarna in de handen van Andreas Helgstrand terecht en zette zijn successen voort in Denemarken, met eerst een voorlopige goedkeuring bij het DWB-stamboek, gevolgd door een prachtig resultaat in zijn 35-dagen durende aanlegtest.

Goedkeuring erbij voor Imposantos

Naast Kremlin MD wist ook een andere jonge eyecatcher van onze veiling kenners over de landsgrenzen te overtuigen. Imposantos (Wynton x Krack C, fokker W. Wijnen) deed zijn naam weer eens eer aan en verdiende naast zijn goedkeuring bij het KWPN en het Oldenburger Verband nu ook een erkenning bij het Hanoveraner Verband. Hij imponeerde de hengstenkeuringscommissie van het Duitse stamboek met zijn optreden onder het zadel van Bart Veeze, zoals hij dat het laatste half jaar ook al deed bij zijn winnende optredens in de Pavo Cup en KWPN Hengstencompetitie (foto onder).

Imposantos & Bart Veeze