26 april t/m 29 april

24 mei

28 en 29 augustus

Maak kennis met de tien topveulens van de eerste Borculo Online Veulenveiling!

Veulenveiling Borculo viert haar 40-jarig bestaan en gaat voortvarend van start met een prachtige collectie voor de eerste editie van de Borculo Online Veulenveiling. Deze online veiling, van 26 t/m 29 april, biedt fokkers en kopers een unieke kans. Het nieuwe online afzetkanaal vormt immers het ideale podium voor wat vroeger geboren, genetisch zeer interessante veulens die te oud zijn om in de augustusveiling te verschijnen. Zoals een ieder van Veulenveiling Borculo is gewend, hebben de selectiecommissies springen en dressuur opnieuw zeer streng geselecteerd op beweging, model en sportprestaties in de moederlijnen. Dit heeft een prachtige, exclusieve collectie van vier springveulens en zes dressuurveulens opgeleverd!

Totilas & Grand Galaxy Win

Als we de collecties in vogelvlucht doorlopen, valt bij de dressuurveulens (4 hengsten, 2 merries) het grote aandeel Grand Prix-genen op, zowel in de vader- als moederlijn. Dat geldt voor het merrieveulen met de combinatie Totilas x Negro, maar net zo goed voor het hengstveulen van Escolar x Belissimo M (foto boven). Verder zien we in de collectie een dochter van Glock’s Toto Jr. uit de zus van Grand Galaxy Win, een zoon van Fürstenball uit een sterke tak van de wereldberoemde Dodona-stam, een zoon van Jarville uit de rechtstreekse lijn van de bekende fokmerrie Murona en tot slot een zwarte, rassige eyecatcher uit de combinatie For Romance II x De Niro.

Ollolai (Glock’s Toto Jr x Oscar)

Van ’t Roosakker genen & Sina stam

De bijzonder interessante springveulens (2 hengsten, 2 merries) blijven hier niet bij achter. De zonen van de geweldige BWP-hengsten Halifax van het Kluizebos (Lorenzo de Luca) en Kassander van ’t Roosakker (Gregory Wathelet) hebben moeders, respectievelijk van Zirocco Blue VDL en Verdi TN, die een zus zijn van in totaal acht internationale springpaarden. Bij de twee genetisch hoogwaardige merrieveulens zien we allereerst de hengst Colman samengebracht met een zeer sterke tak van de beroemde Sina-stam en daarnaast Olympiër Apardi gecombineerd met de zus van Etoulon VDL.

Oakley W (Halifax van het Kluizebos x Zirocco Blue VDL)

Online bieden  & registeren

De Borculo Online Veulenveiling is een nieuw veilingconcept onder de paraplu van Veulenveiling Borculo. Van vrijdag 26 tot en met maandag 29 april kan er online worden geboden op de exclusieve collectie. Geïnteresseerde kopers kunnen zich eenvoudig registreren en vervolgens via hun account bieden op hun favoriete veulen(s).

Veulens bezichtigen

Voor de online veulenveiling bieden we de mogelijkheid aan om op afspraak de veilingveulens thuis, bij de fokker te bezichtigen. Bent u hierin geïnteresseerd? Dan kunt u contact opnemen met een van onze selecteurs voor het maken van een afspraak.

Over veulenveiling Borculo
Sinds 1979 de eerste eliteveiling en een van de meest toonaangevende veulenveilingen van Nederland. Jaarlijks komen de beste, streng geselecteerde dressuur- en springveulens onder de hamer tijdens de veilingen van Veulenveiling Borculo.

Aanmelden nieuwsbrief
Wilt u geïnformeerd worden over onze collecties spring- en dressuurveulens en het laatste nieuws omtrent Veulenveiling Borculo ontvangen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Stichting Nationale Eliteveiling Borculo
Secretariaat: Marjolein Ras
Postadres: Vierakkersestraatweg 24,
7233SC Vierakker, The Netherlands 
Tel. +31 (0)6 10394237

All rights reserved @Stichting Nationale Eliteveiling Borculo 2019

Online Veulenveiling