Marjolein Ras en Sannah Angenent projectleiders Veulenveiling Borculo

De Nationale Eliteveiling Borculo heeft Marjolein Ras en Sannah Angenent met ingang van 1 januari 2018 benoemd tot projectleiders. Nieuwe functies, maar geen nieuwe gezichten. Marjolein Ras is al ruim twaalf jaar betrokken bij de gerenommeerde veulenveiling, Sannah Angenent drie jaar.

 

“Wij willen als organisatie verder professionaliseren, waarbij de verhouding tussen bestuur en organisatie duidelijker wordt. We hebben een aantal gesprekken gehad met andere kandidaten, maar Marjolein en Sannah hebben al laten zien wat ze kunnen en we hebben er alle vertrouwen in dat dit een goede invulling is. Zij zullen de organisatie van de veiling voor een belangrijk deel op zich nemen en aan het bestuur verantwoording afleggen”, vertelt Jan Markink, voorzitter van Veulenveiling Borculo.

 

Gevoelsmatig verandert er weinig voor Marjolein Ras, salesmanager bij een bedrijf dat onder meer gepersonaliseerde vloeren maakt. “Ik voelde me altijd al van A tot Z betrokken bij Borculo. Een groot deel van de werkzaamheden deed ik al, waaronder de contacten met de fokkers en klanten. Veulenveiling Borculo is mijn kindje, waar ik met veel plezier veel tijd insteek”, vertelt Marjolein Ras.

 

De organisatie van Veulenveiling Borculo draaide in het verleden op veel vrijwilligers en heeft afgelopen jaren al essentiële stappen gezet door professionals in te huren. “Het bestuur besloot nu ook mensen voor de organisatie aan te trekken en portefeuilles te verdelen, zodat de rollen voor iedereen duidelijk zijn. Ik ga ervoor en ik denk dat Sannah en ik elkaar heel goed aanvullen. We dragen de veiling een heel warm hart toe.”

 

Marjolein Ras en Jan Markink

Foto: Marjolein Ras & Jan Markink, Veulenveiling Borculo 2017

 

Sannah Angenent was in 2015 en 2016 ambassadeur van Veulenveiling Borculo en hielp toen al mee met de promotie tijdens buitenlandse trips en het leggen van contacten. In 2017 werd ze aangesteld als veulenscout en heeft ze een gedeelte van het projectmanagement onder haar hoede genomen. “Scouten zal dit jaar niet meer gaan, maar ik probeer het selectieteam natuurlijk wel te ondersteunen met mijn eigen contacten”, vertelt Sannah Angenent, zelf ook fervent fokster. Samen met haar man oud-elfstedentochtwinnaar Henk Angenent runt zij een stal met ca. 40 fokmerries en jonge springpaarden. Van 2003 tot 2013 was ze teammanager van het TNT Express en Wadro schaatssteam en organiseerde ze diverse events.

 

“Op strategisch niveau doen Marjolein en ik alles samen daarnaast ga ik me bijvoorbeeld grotendeels concentreren op de marketing en communicatie-afspraken en waar nodig ondersteunen we elkaar in alles. Het projectmanagement gaat veel tijd kosten vandaar de keuze vanuit het bestuur voor 2 projectleiders. We hebben er zin in en zijn met veel enthousiasme begonnen!”

 

De Nationale Eliteveiling Borculo vindt dit jaar in Vragender plaats op woensdag 29 augustus (springveulens) en donderdag 30 augustus (dressuurveulens). Nieuw is de samenwerking met de BWG Stables. Op vrijdag 1 juni wordt voor het eerst een veiling georganiseerd met een zevental ‘Borculo-veulens’ en een aantal springpaarden van de BWG Stables tijdens het internationaal concours Jumping Schröder Tubbergen.

 

Foto: Sannah Angenent, Veulenveiling Borculo 2017

 

Auteur/foto’s: Wendy Scholten