Nieuw: actuele internationale resultaten Borculo paarden

Veel paarden die voorheen als veulen geveild zijn tijdens de Nationale Eliteveiling Borculo presteren momenteel in de internationale sport. Vanaf heden kunnen geïnteresseerden deze resultaten op de voet volgen. In samenwerking met HorseTelex Results bieden we een actueel overzicht van de sportprestaties van de ‘Borculo paarden’ aan. Door op de homepage van onze site te klikken op de button ‘Resultaten Borculo Paarden’ zie je de meest recente resultaten bovenaan verschijnen en kun je naar beneden scrollen voor een totaaloverzicht.

 

Enkel paarden die internationaal een top-tien-klassering hebben behaald zijn in deze lijst opgenomen. Dat leverde in het eerste kwartaal van 2018 bijna twintig spring- en dressuurpaarden op die een of meerdere malen succesvol zijn geweest. Zo werd er de afgelopen periode alleen al in Wellington (Florida) gescoord door toppers als Babylotte (v. Dollar du Murier), Ace (foto, v. Berlin) en End Good All Good (v. Mr. Blue). Ook Grand Prix-dressuurpaard Zuidenwind (v. OO Seven) liet van zich horen door zich te plaatsen in de wereldbekerwedstrijd van Gothenburg.

 

Paradepaarden

Naast de actuele prestaties vind je op onze site vanzelfsprekend nog altijd het overzicht van de voorheen geveilde succespaarden. Bij deze ‘Paradepaarden’ staan liefst vijftig voormalige Borculo-veulens die later furore maakten in de sport en/of in de fokkerij. Hier komen namen voorbij van een groot aantal Grand Prix spring- en dressuurpaarden, zoals Tyson (Leon Thijssen), G&C Quick Star (Pablo Barrios), Royal Future (Alison Firestone), Nacorde (André Thieme), Makavoy (Ben Asselin), Apart I Dancer (Joyce Heuitink), Flambo (Karin Rehbein) en Tiva-Nana (Ashley Holzer) en daarnaast vele gekeurde hengsten zoals Ampère, Edelman, Gentleman, Imposantos en nationale merriekampioenen zoals Zhara-Obertje en D. Obertje.

 

Al deze referenties en de eerder genoemde resultaten van huidige toppers vormen een bevestiging van de positie van de Nationale Eliteveiling Borculo als de toonaangevende veulenveiling binnen de Benelux en dit al bijna 40 jaar!