Nieuwe selectiecommissie dressuur bekendgemaakt

De organisatie achter Veulenveiling Borculo heeft een nieuwe commissie samengesteld voor de selectie van de dressuurveulens. Linda van Doorn en Peter Wetzelaer treden toe als nieuwe selecteurs en vormen samen met de scouts Emmy de Jeu en Marcel Sterrenburg het team dat dit jaar en verder zal zorgdragen voor de totstandkoming van de topcollecties, die Veulenveiling Borculo traditiegetrouw kenmerken.

Van Doorn en Wetzelaer volgen daarmee Eugène Reesink en Nol Gerritsen op. De organisatie is beide zeer dankbaar voor hun actieve inzet de voorgaande jaren. Een lastig in te vullen combinatie van werkzaamheden voor Eugène Reesink staat aan de basis van dit besluit.

Jonge selecteurs

Veulenveiling Borculo zet nu in op twee jonge selecteurs, die zich als dressuurruiter en ondernemer reeds hebben bewezen. Linda van Doorn (35) kende een mooie jeugdcarrière, reed tot op Lichte Tour-niveau en trainde enkele jaren de hengsten tijdens het KWPN-verrichtingsonderzoek. Tegenwoordig runt ze LvD Sporthorses in Lienden en richt ze zich op de africhting van en handel in jong dressuurtalent. Ze zegt: ‘Ik koop onder meer veulens aan om deze later op te leiden en daarnaast fok ik jaarlijks op bescheiden schaal. Ik heb ongelofelijk veel zin in deze uitdaging! Ik wil graag werken als één team bij het selecteren van de topveulens waarnaar we op zoek zijn en heb met Peter iemand naast me die ik goed ken en waar ik op kan bouwen.’

Peter Wetzelaer (34) werkte als ruiter en opleider vele jaren voor Nico Witte en is bekend met het hele traject van topveulen naar hengsten- en merriekeuring, tot aan de internationale sport. In 2014 is hij voor zichzelf begonnen met Stal Wetzelaer op twee plaatsen; bij Stal Witte in Schijndel en bij de familie Van de Goor in Herpen. Hij richt zich op de betere jonge dressuurpaarden en koopt zelf jaarlijks veulens aan. Hij zegt over zijn nieuwe rol als selecteur: ‘Voor mij is dit een prachtige uitdaging. Met Linda zit ik mooi op één lijn en we vullen elkaar goed aan. Ik weet wat er gewenst wordt voor de sport en de handel, maar net zo goed ook wat niet is gewenst.’

Aanmelden voor selecties

Vanaf heden kunnen fokkers hun veulen(s) via de vernieuwde site van Veulenveiling Borculo aanmelden voor de selecties. We trappen het jaar af met de Borculo Online Veulenveiling van 26 tot en met 29 april voor dressuur- en springveulens. Op 24 mei vindt de tweede editie van de Borculo CSI Veulenveiling voor springveulens plaats tijdens Jumping Schröder Tubbergen en op woensdag 28 augustus (springveulens) en donderdag 29 augustus (dressuurveulens) zal de vertrouwde Borculo Elite Veulenveiling plaatsvinden in PSC Lichtenvoorde te Vragender.