Nol Gerritsen levert ruim 12% van doorverwezen dressuurhengsten

Een unieke prestatie: maar liefst 12% van de hengsten die geselecteerd zijn voor de tweede bezichtiging zijn gefokt of gescout door Nol Gerritsen, lid van de selectiecommissie dressuur voor Veulenveiling Borculo.

Goed jaar
2018 was een goed jaar voor Gerritsen. Hij fokte zelf een aantal veulens die direct lieten zien over kwaliteit te beschikken. Reden genoeg om de hengstveulens aan te houden. Navarro (Blue Hors Farell x Jazz), Nightrider (Ferdinand x Olivi) en Nashville (Franklin x Contango) zagen allemaal het levenslicht bij Nol en Jeanette Gerritsen. Laatstgenoemde hengst is misschien wel de hengst met de meeste ‘Dalhoeve-invloeden’. De hengst is een nazaat van Franklin uit Gamora. Op haar beurt weer een dochter van Contango, een van de paradehengsten van de familie Gerritsen. Uit dezelfde fokkerij komen ook de goedgekeurde hengsten Feel Good en El Capone. Alle drie de hengsten kregen groen licht voor een tweede presentatie en waren stuk voor stuk zeer opvallende dressuurpaarden met een zeer goede manier van bewegen.

Borculo-veulens
Maar niet alleen in zijn eigen fokkerij wist Nol Gerritsen de kwaliteit te ontdekken. Samen met Eugène Reesink was hij in 2018 onderweg om de beste veulens voor Veulenveiling Borculo te scoren. Dat lukte, de veulens werden met een hoge gemiddelde prijs verkocht. Bijna drie jaar later laten een aantal van de destijds geselecteerde veulens alweer van zich horen. Maar liefst 7 ‘Borculo-veulens’ wisten te overtuigen als hengst en kregen een ticket naar de tweede bezichtiging. Dat maakt dat maar liefst 12% van de doorverwezen hengsten ofwel gefokt of gescout zijn door het kennersoog van Nol Gerritsen. Een prestatie om trots op te zijn!