Oberyn Red Viper ZL spectaculaire veilingtopper dag 2 Borculo Elite Veulenveiling

De verwachtingen waren vooraf daar en werden volledig ingevuld door Oberyn Red Viper ZL (Blue Hors Romanov x Sir Sinclair). Het spectaculaire hengstveulen van fokker Coen Kerbert blinkt uit in model, beweging én afstamming, en na een hardnekkig biedduel kwam dit complete plaatje voor €56.000,- in de handen van Eugène Reesink terecht. Passend bij deze jubileumeditie is dat Oberyn Red Vipers moeder, tweevoudig WK-merrie Zolena, vijftien jaar geleden als veulen op de Borculo Elite Veulenveiling van eigenaar verwisselde.

Beste Nederlandse stammen

Andere bewegingskunstenaars uit ijzersterke moederlijnen bleken eveneens zeer gewild. Dat ging zeker op voor Orlando (Blue Hors Kingston x Apache). Het stoere hengstveulen uit de zus van de KWPN-hengst Dorado komt uit een van de beste Nederlandse stammen en bracht liefst €36.000,- in het laatje. Ook bij Olivia Marein E (Blue Hors Zackerey x Charmeur) gaven geïnteresseerde kopers elkaar lange tijd geen strobreed toe. Uiteindelijk kon veilingmeester Frederik De Backer dit excellente merrieveulen afslaan op €22.000,-

Een groot aantal veulens belandde in de prijscategorie tussen de tien- en twintigduizend euro. Zij werden aangevoerd door de eveneens KWPN-geregistreerde Olivia JS. Deze opvallende dochter van Glamourdale uit de zo sterk fokkende Navarra (v. Godfather) bracht het prachtige bedrag van €19.000 in het laatje.

Internationale biedingen

Verschillende veulens werden in de veilingaccommodatie van PSC Lichtenvoorde te Vragender aangekocht door trouwe klanten van de jubilerende Borculo Elite Veulenveiling en daarnaast vertrokken er liefst vijf naar Duitsland. Andere veulens kwamen in bezit van kopers uit Denemarken, Groot-Brittannië en België. Geïnteresseerden uit deze landen, maar ook uit bijvoorbeeld Australië, maakten grif gebruik van de mogelijkheid om voor het eerst online te bieden tijdens de Borculo Elite Veulenveiling. Bij vier veulens leverde deze primeur het winnende bod op, waaronder het voor €14.000 afgeslagen merrieveulen Olivita O (Fontaine TN x Bordeaux). Onder aan de streep kwamen de verkochte veulens uit op een mooi gemiddelde van €10.500,-. Klik hier voor de veilingresultaten.