Ook Imposant W KWPN-goedgekeurd

Een dag na de KWPN-goedkeuring van Cantona TN (v. Codex One) – voorheen Cornet Z – is nu ook de vierjarige dressuurhengst Imposantos (v. Wynton) goedgekeurd door het KWPN. Beide hengsten werden verkocht via Veulenveiling Borculo.

 

Imposant W, die nu Imposantos heet, werd vorig jaar op de KWPN-hengstenkeuring niet aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. Inmiddels is hij – na het 21-dagen-onderzoek – ingeschreven met maar liefst 89 punten.

Vaste ruiter Bart Veeze zal Imposantos in opdracht van eigenaar Theo Driessen voorstellen tijdens de KWPN-hengstencompetitie.

 

Veel expressie
“Imposantos heeft een echt dressuurmodel en is bergop gebouwd. Hij heeft veel expressie, een mooie voorbeentechniek, een goed ondertredend achterbeen, veel balans en veel zelfhouding”, aldus de toelichting van de hengstenkeuringscommissie.

 

Cijferlijst
De fraaie cijferlijst bestaat uit: 9 voor stap, 9 voor draf, 8,5 voor galop, 9 voor souplesse, 9 voor houding en balans, 9 voor rijdbaarheid en instelling en een 9 voor aanleg als dressuurpaard. In totaal 89 punten.
Foto: Anniek de Wit