Op Veulenveiling Borculo geveilde King de Niro verdient dekbrevet bij KWPN

Opnieuw een mooi resultaat voor een voorheen op de Nationale Eliteveiling Borculo geveild topveulen! De nu driejarige King de Niro (foto, v. De Niro) wist met overtuiging het 70 dagen durende KWPN-verrichtingsonderzoek af te ronden en verdiende daarmee zijn dekbrevet. De donkere eyecatcher kreeg hoge punten op zijn examenlijstje, waaronder het droomcijfer 9 voor de galop en de rijdbaarheid en instelling en een 8,5 voor aanleg als dressuurpaard. Dit alles bracht hem naar een totaal van 82,5 punten.

 

Eerder al wist de K-jaargang Borculo-veulens te overtuigen op de KWPN hengstenkeuring, met zes aangewezen hengsten, waaronder de dressuurkampioen Kremlin MD (v. Governor). Hij verdiende eerder al zijn goedkeuring in Denemarken. Met King de Niro erbij staat de teller al op twee en later dit jaar zit er dus mogelijk nog meer in het vat.

 

Eerbetoon

King de Niro is gefokt door Tineke Huizing uit de elitemerrie Grandinosa, een dochter van de ook al voorheen in Borculo geveilde Ampère. Zijn goedkeuring is een prachtig eerbetoon aan de twee jaar terug overleden Huizing. Haar nalatenschap is nu in de goede handen van echtgenoot Albert van Dijk. Hij bracht vorig jaar nog het bijzonder interessante merrieveulen Mynosa (v. Daily Diamond) in, -net als King de Niro afkomstig uit de lijn van de sterk fokkende Havidoff-dochter Spinosa-, en zag haar voor een bedrag van 30.000 euro in andere handen overgaan.

 

King de Niro werd zelf in 2015 aangekocht door de Zuid-Afrikaan Marius Calitz. Hij is nog altijd eigenaar van de kersverse KWPN-hengst en deelt dit eigendom met Stal Poppelaars uit Heusden. Deze eigenarencombinatie stelt King de Niro voor de fokkers beschikbaar via Hengstenhouderij Lauw van Vliet.