"Oog voor talent"
15 Mei
Grand Prix-merrie Apart I.Dancer verkocht naar Aziƫ
De 12-jarige Grand Prix-dressuurmerrie Apart I.Dancer (v. Quattro B), die Joyce Heuitink ontdekte op Veulenveiling Borculo, is verkocht naar Azië. Ze wordt voortaan uitgebracht door een Aziatische juniorenamazone. 
 
“Toen we destijds de dvd van Borculo zagen, wisten m'n ouders en ik al dat zij de opvolgster moest gaan worden van mijn Berkel I.Dancer, die op dat moment net was verkocht naar België. Vanaf het begin voldeed ze kwalitatief aan alle verwachtingen die we van haar hadden", vertelt Joyce Heuitink.
 
De dochter van Quattro x Jazz werd als veulen met een derde plaats op de NMK het beste merrieveulen. Als driejarige liep ze in de kampioensring op de NMK en scoorde ze dik 80 punten voor de IBOP, waarmee ze Elite werd. Ze werd Regiokampioen van Gelderland/Flevoland in de klasse M2, Z1 en Z2 en 4e op de KNHS indoorkampioenschappen. Op tienjarige leeftijd behaalde Apart I.Dancer haar eerste klasseringen in de Intermédiaire II en Grand Prix onder Joyce Heuitink.
 
Het laatste jaar trainde Heuitink onder begeleiding van collega-bondscoach Alex van Silfhout. Via hem werd de koffievos uiteindelijk verkocht. Apart I.Dancer is een fokproduct van de familie Vermeulen uit Heeswijk-Dinther.
 
Bron: Horses.nl
 
Apart I.Dancer:
 
foto: Lonneke Ruesink

Paradepaarden

Nijinski

Libero H x Nimmerdor
1995

Aanmelden nieuwsbrief