"Oog voor talent"
30 Aug
Wouters opgetogen met opbrengst 20.000 euro voor fokproduct

Voorafgaand aan de veiling spraken we met Vincent Wouters die met Machique (Berlin x Heartbreaker) het eerste veulen in de veiling bracht. Voor zijn gevoel was die eerste veilingplek niet de beste positie, maar niets bleek minder waar. De fokker zag zijn Berlin-zoon afgeslagen worden op 20.000 euro. “Dit bedrag had ik, doordat wij als eerste aan de beurt waren, zeker niet verwacht”, blikt de fokker terug.
 

“Dit soort dagen moet je niet elke dag hebben. Ik hoopte dat hij over de 10.000 euro weg zou gaan, want er kwamen vanmiddag bij de stallen al een aantal serieuze gegadigden langs. Toen de biedingen maar bleven komen werd het wel heel spannend. Mijn hartslag ging naar 200 plus”, grijnst de fokker.
 

In het verleden liet de fokker al eerder fokproducten via de veiling in Borculo veilen. Ook daarmee kende hij goede resultaten. “Die veulens brachten toen respectievelijk 30.000 en 17.000 gulden op. Dat deze nu opnieuw voor veel geld weg gaat is super. Ik heb gehoord dat mensen uit Schalkwijk hem gekocht hebben, maar ik heb zelf nog geen contact met ze gehad”, vertelt Wouters. 

 
Machique (Berlin x Heartbreaker)


Paradepaarden

Cliff Z

Casall x Calvaro Z
2008

Aanmelden nieuwsbrief