Prachtgemiddelde tijdens 1e editie Borculo JST Veulenveiling

De eerste editie van de Borculo JST Veulenveiling gaat als succesvol de boeken in. De vijf geveilde veulens kwamen tot een prachtgemiddelde van €16.000,-. Veilingtopper werd Dubai Z. Deze aansprekende zoon van Diamant de Semilly uit de interessant gefokte merrie Dylandra (v. Tangelo van de Zuuthoeve) bracht €20.000,- in het laatje. Hij kwam in handen van Alex Postma en zijn dochter Cynthia en blijft daarmee in Nederland.

 

De spanning was op voorhand voelbaar op de vrijdagavond van het CSI3* Jumping Schröder Tubbergen. Hoe zou dit nieuwe veilingconcept uitpakken en voor welke bedragen zouden deze topveulens van eigenaar verwisselen, tijdens de eerste veulenveiling van dit jaar in Nederland? Al snel bleek het koperspubliek de geselecteerde collectie op waarde te schatten. De veulens gingen vlot van de hand en brachten stuk voor stuk prachtige bedragen op, die varieerden van €13.000,- tot €20.000,-. Drie veulens blijven in Nederland en dat geldt ook voor de een na duurste. Bij deze Noah W (v. Quabri de l’Isle) had Marc Houtzager samen met Stoeterij Sterrehof -bijna vanzelfsprekend- het laatste bod. Het nichtje van hun topper Sterrehof’s Calimero werd afgeslagen op €18.000,-.
De overige twee veulens hebben Italië en de Verenigde Staten als bestemming. Het laatste gaat op voor het hengstveulen Night Manager (v. Comme Il Faut), dat €16.000,- opbracht. De BWG Stables van de gebroeders Schröder traden hier op als bemiddelaar.

 

Record verbroken

Eén veulen uit de collectie ontbrak in Tubbergen. Deze Connor de la Vie (v. Cumano) zal eind augustus verschijnen op de hoofdveiling van de Nationale Eliteveiling Borculo in Paardensportcentrum Lichtenvoorde te Vragender. Vorig jaar brachten de springveulens daar al een recordgemiddelde van €15.259,- op. Dit record werd aldus tijdens de eerste editie van de Borculo JST Veulenveiling alweer gebroken.

 

Er was ook oog voor het goede doel tijdens de veiling. Een prachtig bronzen paard, beschikbaar gesteld door Galerie/Atelier Erna Visser uit Ootmarsum, werd geveild voor €4000,-. Dit bedrag komt ten goede aan het therapeutisch en aangepast rijden op Manege het Roessingh in Enschede. De jonge Isa Verbeten maakt hier dankbaar gebruik van en zij mocht vergezeld van haar ouders de waardecheque in Tubbergen in ontvangst nemen.

 

Op foto v.r.n.l.: Wim Schröder/Jumping Schröder Tubbergen, Cynthia Overmaat-Postma/nieuwe eigenaresse Dubai Z, Jan Markink/voorzitter Nationale Eliteveiling Borculo, moeder Dylandra met veilingtopper Dubai Z en fokker Marcel Borger met dochter.