SELECTIECOMMISSIES

De selectieteams springen en dressuur bestaan uit selecteurs en enkele scouts die deze selecteurs met raad en daad bijstaan:

Selectiecommissie Dressuur

Linda van Doorn
Selecteur Linda van Doorn kende zelf een mooie sportcarrière bij de jeugd, reed tot op Lichte Tour-niveau en trainde enkele jaren de hengsten tijdens het KWPN-verrichtingsonderzoek. Tegenwoordig runt ze haar eigen bedrijf LvD Sporthorses in Lienden. Linda richt zich op de africhting van en handel in jong dressuurtalent. Jaarlijks worden beloftevolle veulens aangekocht en daarnaast fokt ze op bescheiden schaal.

Peter Wetzelaer
Selecteur Peter Wetzelaer werkte als ruiter en opleider vele jaren voor Nico Witte en is bekend met het hele traject van topveulen naar hengsten- en merriekeuring, tot aan de internationale sport. In 2014 is hij voor zichzelf begonnen met Stal Wetzelaer op twee locaties; bij Stal Witte in Schijndel en bij de familie Van de Goor in Herpen. Hij richt zich op de betere jonge dressuurpaarden en koopt zelf jaarlijks veulens aan.

Emmy de Jeu (scout)
Scout Emmy de Jeu runt ‘De Jeu Dressage’ in Oosterstreek. Deze privéfokkerij, met tevens een aantal fokproducten in de sport, werd in de negentiger jaren gestart door Emmy en wijlen Ton de Jeu. Emmy fokt onder meer met de voormalige Grand Prix-merrie Sisther de Jeu (v. Gribaldi, ruiter Edward Gal) en behaalde in 2013 de prestigieuze KWPN-titel ‘Fokker van het Jaar’ in de dressuurrichting.

Marcel Sterrenburg (scout)
Scout Marcel Sterrenburg bestiert samen met partner Joyce Lenaerts de bekende dressuurstal De Beukenvallei in Leende. Marcel heeft op het bedrijf het vizier vooral staan op de trainingen en de fokkerij van dressuurpaarden. De Beukenvallei staat onder meer als fokker (en mede-eigenaar) te boek van de KWPN-verrichtingstopper Iconic B (v. Bon Bravour)   

Selectiecommissie Springen

Pieter-Jan Berkers
Selecteur Pieter-Jan Berkers is een van de drijvende krachten achter Stal ’t Hofstee in Lattrop. In het verleden werkte Pieter-Jan voor gerenommeerde stallen als De Wiemselbach en De Margarethahoeve. Ook was hij bondscoach van het Indonesische team dat goud won tijdens de SEA Games. Alle opgedane kennis en ervaring gebruikt Pieter-Jan bij Stal ’t Hofstee om jonge paarden op te leiden, te kopen en te verkopen en om talentvolle jonge ruiters te trainen.

Floris van Leuken
Selecteur Floris van Leuken staat aan de basis van de Holsten Stables in Putten. Het bedrijf van Floris en partner Sandra Schmücker bestaat uit een stoeterij en een handelsstal, met als doel het fokken, opfokken, opleiden en uitbrengen van springpaarden met voornamelijk Holsteiner afstammingen. Bekende fokproducten zijn Cobra (v. Carthago), Quality Time (v. Quantum) en Robin Hood (v. Animo).