SELECTIECOMMISSIES

De selectieteams springen en dressuur bestaan uit selecteurs met alle kennis en kunde over de sport en fokkerij. Ze staan u graag bij om het juiste veulen te vinden!

 

Selectiecommissie dressuur

 

Nol Gerritsen 
Nol Gerritsen is samen met Jeanette eigenaar van de Dalhoeve. Tophengsten zoals Contango, Jazz, Wynton, Jet Set en Damiro stonden er jarenlang ter dekking op de hengstenhouderij. Nu runt het stel een dressuurstal in Ommeren waar ze dressuurpaarden fokken en uitbrengen in de sport. Gerritsen heeft meerdere goedgekeurde hengsten waaronder de zelfgefokte Feel Good en El Capone. 

Wouter Plaizier
Wouter Plaizier is eigenaar van Plaizier Diervoeders en runt daarnaast zijn eigen trainingsstal en fokkerij. Enkele grote namen die bij Plaizier vandaan komen is de door hem verkochte Blue Hors Zack. Ook fokte hij de KWPN-hengsten Dark Pleasure en It’s a Pleasure. Daarnaast staat Wouter te boek als eigenaar van een reeks zeer goed presterende dressuurpaarden.

Selectiecommissie springen

 

Henk van den Broek
Henk van den Broek is een paardenman pur sang en vergaarde zijn bekendheid en expertise als springruiter, trainer en als lid van de KWPN-hengstenkeuringscommissie. ‘’Het is belangrijk dat de Borculo-veulens goed gefokt zijn, maar we hebben schenken ook veel aandacht gaan het feit of ze zelf ook atletisch en elektrisch zijn. Balans in de galoppade is daarbij stond daarbij ook hoog in het vaandel. Het papier is momenteel helemaal hot, maar functionele sportmodellen zijn essentieel voor het welk doel je een veulen ook aankoopt.”

Jos Swinkels
Jos Swinkels is een bekend gezicht in de wereld van fokkerij. Jos, die zelf ook nieuw bloed vertegenwoordigt niet alleen middels zijn leeftijd, maar ook met zijn moderne visie op de fokkerij. Jos heeft een passie voor bloedlijnen en zet die kennis maar wat graag in voor Borculo. Het is superleuk om op zoek te mogen gaan naar de beste veulens van Nederland. Van tevoren doen wij ons huiswerk en bestuderen we de papieren om vervolgens gericht op pad te gaan. Een goede moederlijn met veel sport is natuurlijk belangrijk. Als een veulen ons vervolgens helemaal aanstaat en dus over een correct model beschikt en goed kan bewegen.

Floris van Leuken
Sinds 2017 is Floris van Leuken betrokken bji Foal Auction Borculo. Met zijn eigen fokproducten valt hij al jaren op tijdens (internationale) concoursen. De fokkerijman pur sang vertelt wat hij belangrijk vindt bij de selectie van de veulens: ”Correctheid staat voor ons zonder twijfel op nummer 1. We zijn er dan ook heel streng op, kopers moeten het vertrouwen hebben dat een veulen correct is. Op nummer 2 staat voor mij de galoppade. Natuurlijk moet het veulen lengte hebben en ook uitstraling speelt een rol.”