Tobago-zoon Tavi Z prachtige veilingtopper dag 1 Borculo Elite Veulenveiling

Tavi Z (Tobago Z x Chellano Z) was verantwoordelijk voor een prachtige topprijs op de eerste dag van de Borculo Elite Veulenveiling in PSC Lichtenvoorde te Vragender. De kleinzoon van de beroemde merrie Larthago bracht €35.000,- op en kwam voor dit bedrag via Nederlandse bemiddeling in Amerikaanse handen terecht.

Net zoals bij de Tobago-zoon uit een excellente moederlijn bleek het exclusieve bloed te scoren op deze avond die geheel in het teken van de springveulens stond. Bij het merrieveulen Oklalottie W (Tangelo van de Zuuthoeve x Nabab de Rêve), gefokt uit een zus van gouden Olympiër Vindicat W (Peter Charles), viel de hamer van veilingmeester Frederik De Backer op een bedrag van €26.000,-. Uit dezelfde lijn kocht Jonny Roelofs van Borculo sponsorpartner Roelofsen Horse Trucks het merrieveulen Oberlottie W (Verdi TN x Emilion).
Een flinke biedingsstrijd vond eveneens plaats bij Orage. Deze stopte pas op €23.000,- voor de dochter van Cornet Obolensky uit de Voltaire-moeder van Briljant (Katharina Offel). De kaap van €20.000,- werd eveneens geslecht bij Onthargos van ’t StuDutch. Dit opvallende hengstveulen van Conthargos is gefokt uit de merrie Honey Pearl (v. Emerald), een zus van Cold Play (Fredrik Jönssen).

Buitenlandse kopers

Nieuw tijdens dit veertigjarig jubileum van de Borculo Elite Veulenveiling was de mogelijkheid om ook online te bieden, dus op afstand en in real time. Bij diverse veulens kwamen online biedingen voorbij. Het hoogste online bod ging naar Mr. Maicandy van HH (Malito de Rêve x Darco). Deze kleinzoon van de legendarische Candy (Pieter Devos) bracht €16.000,- op.

Buitenlandse kopers roerden zich nadrukkelijk tijdens deze veiling. Zo kregen veulens een nieuwe eigenaar uit onder meer Zwitserland, Portugal, Duitsland en de Verenigde Staten, waaruit zelfs een winnend bod van een bekende NBA basketballer verscheen.

‘Super blij mee’

Veilingtopper Tavi Z kan eveneens een oversteek naar de VS tegemoet zien. Fokker Rudy van der Bruggen uit Poppel (België) toonde zich met recht een gelukkig man na afloop van de veiling. “Hier ben ik echt super blij mee. Deze merrielijn heeft ons al veel gebracht en dit is opnieuw een mooi moment, al moet je natuurlijk altijd geluk hebben. Het klopt dat wij er vroeg bij waren met onze keuze voor Tobago Z. Hij is zo goed gefokt en presteert nu geweldig in de sport. Hij blijkt super bij de moeder van dit veulen te passen. Het is al vanaf dag 1 een opvallend veulen en de merrie is niet voor niks opnieuw drachtig van Tobago.”

Te spreken over het verloop van de veiling was ook Jan Markink. De voorzitter van de Stichting Nationale Eliteveiling Borculo bedankte het aanwezige (kopers)publiek dat onder aan de streep een gemiddelde van ruim €10.700,- mogelijk maakte. Tot slot sorteerde hij voor op het vervolg van de Borculo Elite Veulenveiling, die op donderdag 29 augustus in het teken van de dressuurveulens zal staan. Klik hier voor alle veilingresultaten van de springveulens.

Tavi Z, met derde van rechts fokker Rudy van der Bruggen en helemaal rechts voorzitter Jan Markink